Ez az a hely, ahol az adócsalással csajozni lehet

2012. május 13. 13:58

Ne az minősítsen már engem, hogy milyen logó van a mikrofonra tűzve, hanem az, hogy mit beszélek bele, csak ennyit kérek. Interjú.

2012. május 13. 13:58
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
NOL

„Az imént azt mondtad, hogy a kereskedelmi médiumok gyarmatosítják a tudatot. Ha résztvevője vagy az RTL Klub Csillag Születik című műsorának, azzal legitimálod a csatorna gyarmatosító politikáját.

Ez logikus, csakhogy ha nem vennék részt benne, akkor most nem beszélgetnénk, nem lennél kíváncsi a véleményemre, és én nem tudnék szólni a rendszerszintű válságról. A világ közös pénzneme sajnos a kereskedelmi mainstream, úgyhogy megkötöttem ezt az alkut.

 

Gondolkodtál rajta?

Egy hétig.

 

Sok érv szólt a belépés mellett?

Elsőre nemet mondtam. Utána pár napig föl sem merült, hogy hibás döntést hoztam volna. Aztán felvetődtek ellenérvek, majd néhány napos osztás-szorzás után úgy határoztam, hogy beszállok. Arra jutottam: nagyon nagy hiba elvállalni, de egy fokkal nagyobb hiba lenne elutasítani.

 

Korábban megannyi emblematikus performansz résztvevője voltál a Reklámtörvényszék üléseitől kezdve a Trianon-relativizálás című groteszken át a dalszövegelemzésekig. Nincs ellentmondás az akkori munkásságod és a mostani szereped között?

Sokak részéről ért bírálat, sokszor hallom: nem erről volt szó. Valóban rendszeresen bíráltam a kereskedelmi televíziózást, de azt is látni kell, hogy mindvégig kereskedelmi televízióknál és rádióknál dolgoztam. Igaz, kisebbeknél. Úgy állok hozzá, hogy ha valaki a pofám elé mikrofont tol, akkor abba én beszólok. Ne az minősítsen már engem, hogy milyen logó van a mikrofonra tűzve, hanem az, hogy mit beszélek bele, csak ennyit kérek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2012. december 12. 21:46
"Ne az minősítsen már engem, hogy milyen logó van a mikrofonra tűzve, hanem az, hogy mit beszélek bele" ----------- Az pedig, minősít!
tiur
2012. május 14. 16:56
Igaza van ,tulajdonkeppen szinte mindenben.
mer'kaba
2012. május 14. 16:36
Hmm... Egy hétig gondolkodott, aztán mégis csak rájött, hogy van az a pénz, amiért már nem is anyira elítélendő a lealjasult, (vér)kereskedelmi médiában való hónapokig való szereplés és hírnév. Micsoda egy hiteles személyiség! És most úgy osztja az észt és a stílust, mint ha neki is lenne bőven... Bőszen felháborodott orcával ostorozza a kommerszet reggeli műsorokban, adja a minőségit, bruttó hét percben, közben gondosan gyalázva az, ami népszerű... de nem annyira, hogy még perelhető legyen. Ragyogó! Mennyire szánalmas már... Egy csomó fiatal tehetség előtte (is) mutatkozik meg szinte legelőször, és akkor ez a megélhetési kritikus ledöngöli a földbe, mert máshoz nem is ért, és mert pont erre szerződtették, hogy kőbunkó legyen. Gratulálok, tényleg! Gondolom pont erről a dolgokról gondolkoztál vagy egy hétig!
Hunor N.
2012. május 14. 09:31
Reklámozott terméket egyáltalán nem vásárolok. A Puzsért pedig magasra emelése előtt is olvastam, hallgattam. Mondott jót és mondott baromságot is. Attól nem lesz se szebb, se okosabb, ha reklámozzák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!