Nálunk a legdrágább a mobilozás

2012. május 25. 17:25

Bizonyos kritériumok alapján a vizsgált országok közül nálunk a legdrágább a mobiltelefonálás.

2012. május 25. 17:25
Nagy Viktor
Portfolio.hu

„Azoknak, akik nem szeretnék végigbogarászni az OECD által létrehozott 12 kosár egyes országokban jellemző árai alapján készített ország-sorrendeket, készítettünk egy rövid összefoglalást. A vezetékes hívások esetében az OECD által vizsgált 34 ország közül jellemzően Csehország, Mexikó, Spanyolország és Ausztrália végeztek az első helyeken, vagyis ezekben az országokban a legdrágább a vezetékes telefonálás. Magyarország a kevesebb hívást figyelembe vevő illetve az üzleti csomagok esetében jellemzően a 10. helynél hátrébb végzett, azonban a havonta 420 hívással kalkuláló lakossági kosár esetében a vizsgált országok közül a világ második legdrágább országának számít Magyarország. A mobil csomagoknál jellemzően Csehország, USA, Magyarország és Izrael uralják a dobogó közeli helyezéseket, mi pedig több esetben világbajnoknak mondhatjuk magunkat, az OECD 6 mobil kosara alapján minden kategóriában a világ 6 legdrágább mobilpiaca közé tartozik Magyarország, 2 kategóriában pedig Magyarország a legdrágább.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bisque Béla
2012. május 25. 22:41
Nálunk a legdrágább a mobilozás.......Meg az Áfa,az SZJA, meg a gáz, víz, villany, a közlekedés, a biztosítás, és az egy főre eső zsidókárpótlás. Ez egy ilyen ország........de legalább alacsonyak a bérek, és dübörög a gazdaság....szökdécsel a Pannonpuma. Valahogy így lehet, hiszen ezért kerülhet ugyanaz minden éppen duplájába Magyarországon, ugyanabban az áruházláncban, mint Németországban. ( Lidl, Aldi, Media Markt)
L066H
2012. május 25. 18:04
Egyértelmű, hogy a kormány a 2 Ft-os adóval az extraprofitból csíp le. Jóval kisebb percdíjakkal is nyereségesek maradnak a mobilszolgáltatók. Nem lesz itt semmilyen áthárítás.
James
2012. május 25. 18:04
"Nálunk a legdrágább a mobilozás." Meg a víz + a villany + a gáz + a fűtés + az ÁFA + a banki kamat + az ehetetlen kaja + stb. stb. Csak a fizetés balkáni, de az nagyon.
gudmen
2012. május 25. 17:38
érthetetlen, hogy kik és miért engedik meg ezeknek a hiénáknak, hogy minket fosztogassanak ipari szinten..ausztriában 3-ada, norvégiában 4-edéért lehet telefonálni..miközben természetesen ausztriában osztrák norvágiában norvég béreket fizetnek az alkalmazottaknak...magyarázatot szeretnék kapni és rajtam kivül még sokan mások is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!