Most megtehetik?

2012. május 18. 08:05

A kétharmados forradalom bensőjük vezérletére bízza katonáit: legyen ott a saját fejükben, ki az ellenség, és hogyan bánjanak vele.

2012. május 18. 08:05
Mészáros Tamás
168 Óra

„Mint immár köztudomású, tavaly szeptemberben Egerben a városi önkormányzat tisztségviselői nem engedték fellépni Székhelyi Józsefet. Csak mostanában került nyilvánosságra, hogy nem mondhatott Villon-verseket a Középkori Piactér nevezetű rendezvényen, mert a Művészetek Háza igazgatónőjének figyelmét némely képviselők még idejében figyelmeztették a meghívott előadó »politikai identitására”. Pataki Zsuzsa – mint a kulturális bizottság ülésén mondta – eddig úgy hitte, neki csupán a szerződtetni kívánt művészek kvalitásai, és nem világnézeti elkötelezettségük ismeretében kell döntenie. Ám rögtön hozzátette, hogy »mihelyst az első kritika megérkezett« – mármint Székhelyi tervezett meghívásáról –, azt »egyből leállítottuk«. Egyszersmind arra kérte a bizottságot, legalább a jövőre nézve adna egy listát a tilalmas személyekről, mert a továbbiakban »ez megkönnyítené a munkát«. És nyomatékosan hozzátette még: »Komolyan mondom, hogy szeretnék egy ilyet.« (...)

A kétharmados forradalom nemkülönben bensőjük vezérletére bízza katonáit: legyen ott a saját fejükben, ki az ellenség, és hogyan bánjanak vele. Az »eszdéeszes zsidókat« például ne engedjék színpadra. Amihez persze muszáj számon tartani, ki liberális, ki zsidó, ki netán mindkettő. Egyáltalán ki az, aki másként gondolkodik. A hithű jobboldaliaknak minden területen erős késztetést kell érezniük ezek megkülönböztetésére, hogy aztán kiszoríthassák őket a köz- és a kulturális élet intézményeiből.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2012. május 19. 10:42
„A Művészetek Háza igazgatónőjének figyelmét némely képviselők még idejében figyelmeztették a meghívott előadó »politikai identitására”. Pataki Zsuzsa – mint a kulturális bizottság ülésén mondta – eddig úgy hitte, neki csupán a szerződtetni kívánt művészek kvalitásai, és nem világnézeti elkötelezettségük ismeretében kell döntenie.” Pataki Zsuzsa azt is „a szerződtetni kívánt művészek kvalitásai” közé sorolja, pozitívumként, hogy Székhelyi arcátlanul, altesti humorral provokál, mások érzéseibe belegázol gátlástalanul. A Művészetek Háza igazgatónője, Pataki Zsuzsa úgy gondolkodik, hogy „Amit szabad Jupiternek azt nem szabad az Ökörnek”. Jupiter szerepét Székhelyi művész úrnak juttatja, akinek szabad arcátlanul provokálnia azokat, akik Magyarországon magyarnak merik gondolni magukat és tisztelik az ország himnuszát. Az Ökör szerepét azoknak juttatja, akik Magyarországon magyarnak merik gondolni magukat és tisztelik az ország himnuszát. Ha ezeknek az „ökröknek” nem tetszik Székhelyi művész úr altesti provokációja, akkor ezek a Művészetek Háza igazgatónője, Pataki Zsuzsa pihent propagandista agyában a pejoratívnak szánt nemzeti kultúra címszó alatt jelennek meg, amit neki hivatásszerűen irtani kell. A Művészetek Háza igazgatónője, Pataki Zsuzsa elbagatellizálja Székhelyi művész úr arcátlan altesti provokációját. Másról beszél. mint Bodóné, mikor a bor árát kérték.
Krupp Skya
2012. május 18. 21:35
Csinom Palkó,Csinom Jankó csontos karabélyom.
Atisz
2012. május 18. 15:08
A balliberálisoknak nem kellett 2/3 ahhoz, hogy közel 20 éven át a rendszerváltás után megtehessék amit akartak. Székhelyi pedig nem való a nagyközönség elé, nem azért mert ballib, nem azért mert zsidó és még csak nem is azért mert SZDSZ-es, hanem mert egy maníros, tehetségtelen senki.
Soma
2012. május 18. 13:05
A hülyeség teteje ez a rugózás Székhelyin! Székhelyi nyilvánosan meggyalázta a Himnuszt, az meg nem igaz, hogy "lezsidózták". Székhelyi tehetséges színész, a magán véleménye meg magán kritikát kap. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!