Filozófus vegzálva jó

2012. május 27. 10:13

Úgy látszik: rezsimek jönnek, rezsimek mennek, de Heller Ágnest meg Vajda Mihályt mindig vegzálják.

2012. május 27. 10:13
Mátyás Győző
168 Óra

„A dolog megdöbbentő pikantériája, hogy úgy látszik: rezsimek jönnek, rezsimek mennek, de Heller Ágnest meg Vajda Mihályt mindig vegzálják, mert hogy őket az 1973-as párthatározat következményeként a komcsik megfosztották állásuktól. Végül is volt egy ideológiai fővonal, Hellerék ezt kritizálták eretnek módon és nyíltan, vagyis a »gondolatbűnözést« tényleg elkövették. De köztörvényes bűnözőt azért a komcsik nem akartak belőlük faragni. Mint Vajda mondja, most szintén a hatalmat bíráló állásfoglalásaik miatt utálják őket, »de ezt nem mondhatják, legegyszerűbb számukra, hogy minket köztörvényes bűnözőkként kezeljenek, akik x mennyiségű pénzt elloptak«.

Hát, a komcsik mintha méltányosabbak lettek volna.

És ami szerintem ezeknek a tudósoknak igazán arculcsapással felérő sértés volt, hogy ezt a vegzatúrát egy olyan – Radnóti szavaival – »a tudomány világában feltűnő tudatlanságról, széles körű és mély általános műveletlenségről, valamint ádáz ostobaságról számot adó kormánybiztos« vezényelte, aki valószínűleg még felolvasni sem tudná azon pályaművek címeit, amelyek ügyében feljelentést tett, nemhogy megérteni azokat. (A szolgálat jutalmaként később államtitkári stallumot kapott.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajdú Sógor
2012. május 28. 18:04
Vegzálja a Hellert a Tillatilla.
states
2012. május 28. 12:15
Filozófus? Egy rakás élősdi, akik abból éltek, hogy a szociszadi holdudvarban lopták a napot, meg a közpénzt.
slomovicz
2012. május 28. 12:10
Szakkassuk meg ruhánkat! Heller asszony- egy szent! Mit szent! Egy szűűz asszony! :-) Az ötszáz millió forint- szoci mérték szerint- négyszáz darab lélegeztető gépet lehetett volna azon venni. Hol van az a pénz? Hol!
Fortin
2012. május 28. 00:50
Hoppá, a magasröptű filozófus-ellenesség kedélyes zsidózásba csapott át, nagyszerű. Ennyi a különbség Szókratész korához képest, akkoriban ez utóbbi motívum még hiányzott. A többi (bunkóság, frusztráció, kisebbrendűségi érzésből fakadó agresszió, hazudozás, olvasás-képtelenség stb.) megvolt. Sok sikert a továbbiakhoz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!