Kerékpár olcsón: lehet-e bízni benne?

2012. május 25. 15:26

Alattam a 40 ezres szintből (legolcsóbb új trekking) 3 esett szét eddig forgalomban, úgy, hogy 30 km/h-nál automatikusan satufékezett.

2012. május 25. 15:26
Kopiás Attila Steve
KA_Steve

„Nem mintha vennék valaha is hipsterbringát drágán, de annál sokkal mókásabbak az emberek, akik meglepődnek rajta, hogy a minőség (akár műszaki, akár esztétikai) drága. C’mon, ne tegyünk már úgy, mintha mindig mindenből a legolcsóbbat vennétek, borból is minek 200-nál drágábbat választani, húsból meg jó a párizsi, nem?

Ami mondjuk nekem meglepőbb, hogy a 10-15-es roncsok ekkora népszerűségnek örvendenek, és ennyire be is válnak. Mármint ezzel is pont ugyanannyira nincs problémám, de én egyszerűen félnék. Alattam a 40 ezres szintből (legolcsóbb új trekking) 3 esett szét eddig alattam forgalomban, úgy hogy 30 kmh-nál automatikusan satufékezett (2* nagykörúton hátsó tengelytörés, egyszer a még felfestés nélküli Margit hídon, mondjuk az csak láncleugrás volt). Nyilván beszámít, hogy 90 kiló vagyok, de hát ezzel nem vagyok egyedül. Mindenesetre nekem konstans életveszély-érzésem lenne (volt) olyan gépen, ami nincs stabil műszaki állapotban, ezekről a gépekről pedig amik annyiba kerülnek, mint amennyit nagygenerálként mindenképp rájuk kéne költeni meg nehezen nézem ki hogy megbízhatóak lennének. 

De well, nektek van vele tapasztalatotok, ha szuperül működik, stabilan érzitek magatokat rajta a legnagyobb forgalomban is, akkor tök jó, de azért vigyázzatok magatokra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bembo
2012. június 03. 11:57
Steve, ennyi pénzért nem új bringát kellene venni, hanem egy használtat, abból jobb minőségűt tudnál kihozni. Ettől függetlenül pedig karban kell tartani, amiket írsz, mind a karbantartás hiánya miatt történtek. Mindegy, hogy megtanulod saját magad az alapvető fogásokat, és rászánsz havonta 2 órát, vagy pedig keresel egy jó szerelőt, és fizetsz neki.
gombar.gabi
2012. június 03. 11:56
Nem világos miról ír a csávó. Vegyél egy kontrás paraszt biciklit és biztonságossabb lesz mint egy XTR es. Régi biciklista vagyok... sok a szar bicikli de ezek alapjában véve nem veszélyesek. A drága kerékpár is veszélyes lehet ha nem figyelnek rá, kell némi müszaki kultura, és pár szerszám.
lavor
2012. június 03. 11:49
Egy hivatásos rettegő, egy megmondóember. Sztem bejönne neked.
robotzsaru
2012. június 03. 00:24
@Tyrker http://revomag.hu/2012/hiper-horror-made-in-gagyisztan/ ezt érdemes végigolvasni mindenkinek, aki úgy gondolja, hogy kevés pénzért akar biciklit venni. inkább rendes minőségűt, használtan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!