Üzemi veszteség

2012. május 28. 18:06

A legcsekélyebb mértékben sem értjük Heller Ágnest, aki most bocsánatkérést vár.

2012. május 28. 18:06
Friss Róbert
NOL

„A rendőrség a maga részéről bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a »filozófusüggyel« kapcsolatos összes eljárásban. A feljelentést még tavaly télen tette Budai Gyula ismeretlen tettesek ellen négy, összesen vagy félmilliárd forintos »elcsalt« pályázat ügyében. A jobboldali sajtó aztán pillanatok alatt lerántotta a leplet az ismeretlenekről, hajszát indított »egy bizonyos szellemi kör” tagjai ellen, akik »talicskában tolták haza a pénzt«. Az elszámoltatási kormánybiztos és a kormánypárti sajtó levegőt markolt. Ennyi.


Megjegyezzük: mi már tavaly februárban úgy gondoltuk, hogy igaza van Pálinkás József Akadémia-elnöknek, aki a külföldi bírálatokra válaszoló nyílt levelében azt mondta: senki és semelyik tudományterület nem áll »üres támadások« alatt, és nincsenek »nyilvános számonkérések rosszindulatú, informálatlan és megalapozatlan vádak alapján... Az Akadémia és én magam teljes támogatást biztosítunk a filozófiai kutatásoknak, de a közpénzekkel a filozófusok is elszámoltathatóak.« Mi értjük ezt a finom álláspontot, s a legcsekélyebb mértékben sem értjük Heller Ágnest, aki most bocsánatkérést vár.

Csak kiterjedt és az urak íróasztalától távoli etikai munkásságának tudjuk be, hogy a tisztesség számonkérése felmerülhet benne. Mi nem gondoljuk, hogy a jobboldali sajtónak, vagy akár Budai Gyulának, horribile dictu, magának az Akadémia elnökének újra ki kellene állnia a nyilvánosság elé. Mit mondhatnának? Hogy ez most nem sikerült, de majd legközelebb?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2012. május 29. 10:34
megérdemli heller a nyugodt elvonulást, ne lőjetek rá. pont, ahogy 2006 őszén volt, s amire ugye ő maga is utalt. úgyhogy ezt a nyugodalmat tessék neki megadni, no.
tóth mária
2012. május 29. 09:52
Nincs mit szépíteni, Heller nagyasszony egy rosszindulatú filozófus, aki még mindig a múltban mereng, és "remekül" eladja az országot külföldön fajtársainak! Csak tudnám? miért nem megy el innen, nyugodtabb lenne ő is , és mi! nem hiányzik.
Krupp Skya
2012. május 29. 07:20
Szerintem az MSZP-nek kellene bocsánatot kérni, hogy csak fél milliárdot adott A filózófusoknak antiszemita kutatásra, ami csak 5 MSZP-s végkielégítésnek számít még Cusi is csak 100.000 milla körül kapott több részletben Cusitól is bocsánatot kellene kérni az MSZP-nek ő is pályázott. Cusi is kuttata az antiszemitizmust, el is mesélt egy antiszemita viccet, persze kizárólag kísérleti és kutatási célból. A 22.000 milliárdot is felfoghatjuk üzemi veszteségnek mivel a szocializmus nagyüzem így egy kicsit nagy lett az üzemiveszteség is. Vicc: Mitcsinál az antiszemita ha kevés vize van? Antiszemita kutat ás
states
2012. május 29. 07:17
Csak a fiatalok kedvéért, ez az a lap, amelyik s Magyar Dolgozók Pártja hivatalos lapja volt, amelyik követelte többek között Rajk László kivégzését ugyanúgy, mint a Pócspetri-perben a falu jegyzőjének és plébánosának a kivégzését is. És még számos koncepciós per áldozatainak a kivégzését. 1956 őszén az egyik nap még forradalomról írt, a másik nap már ellenforradalomról, majd természetesen újabb kivégzéseket, köztük Nagy Imréét helyeselte lelkesen. A rendszerváltáskor egyik nap még Világ Proletárjai Egyesüljetek! virított a címlapon, a másik nap nyomtalanul eltűnt, és a munkásosztály harcos képviseletéről átváltott 24 óra alatt a multik, a bankok és bankárok képviseletére. Szennylap Népszabadság a neved.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!