Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia

Bombaüzlet!

2012. május 19. 07:28

Mintha lenne valahol egy kaszinó, abban különterem a VIP–vendégeknek, akik egy olyan ruletten játszanak, aminek minden mezőjén ugyanaz a szám szerepel. Vagyis minden fogadás tuti nyereményt produkál, a kockázat nulla.

2012. május 19. 07:28
Csanádi Gábor Ferenc
Barikád

„A januárban lemondott Ángyán József noha név nélkül, de elég részletesen kifejtette a problémát, és emlékezhetünk, hogy a szakállamtitkár akkor mondott le, amikor az állami tulajdonú földek bérleti jogára új pályázatot írt ki a kormányzat. Mint utóbb kiderült, az egész pályázati rendszer egy titkos, áttekinthetetlen ganédomb, a visszaélések melegágya. Az Orbán-kormány most mutatta meg igazán, mennyire tesz a családi gazdaságokra, vagy akár a kis helyi szövetkezetekre vagy egyesülésekre. Erre tette fel a koronát a támogatást elnyerők körének összetétele is.

Szemlélve az adatokat az embernek olyan érzése támad, mintha lenne valahol egy kaszinó, abban különterem a VIP–vendégeknek, akik egy olyan ruletten játszanak, aminek minden mezőjén ugyanaz a szám szerepel. Vagyis minden fogadás tuti nyereményt produkál, a kockázat nulla. 

Csányi, Nyerges, Leisztinger

A három komát igen jól ismerjük mindannyian. Most éppen az sem szempont, hogy még csak nem is állnak egy platformon politikailag. Mégis jól látható, hogy bizonyos befolyás felett teljesen mindegy egyeseknek, milyen színezetű kormány regnál Magyarországon, ők akkor is megtalálják a számításaikat. A blogelemzés ugyanis pontosan arra világít rá, hogy egy bonyolult céghálózaton keresztül, de végső soron ezeknél az emberéknél landol a támogatás – Csányi Sándornál, aki az OTP vezérigazgatója, Nyerges Zsoltnál, Orbán Viktor egyik legkedvesebb oligarchájánál és Leisztinger Tamásnál, aki viszont Gyurcsány Ferenccel és korábban az MSZP-vel jó kapcsolatokat ápolt. Lássuk a tényeket: Csányi tokkal-vonóval 3 milliárd 969 millió forintot, Nyerges 3 milliárd 739 millió forintot, Leisztinger pedig 2 milliárd 676 millió forintot kaszált. Ezen összegek nagyjából harmadát-negyedét teszik ki a területalapú támogatások. A többit különféle uniós pályázatokon nyerték el. Potom tízmilliárd forint. Meg az apró. Úgy látom vannak itt bőven, akiket a válság szele meg sem legyinthet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
G. Pantyelejevics
2012. május 19. 16:05
Íme a legjobb példa arra, mit ér a kis naridroidok által bekajált hülyeség arról, hogy "a magyar föld magyar kézen legyen". Csányi szingapúri cége kapja a legnagyobb támogatást. Szingapúr nem Magyarország része, csak a hülyébbek kedvéért. :P
Rudolf János
2012. május 19. 11:48
jah még: itt nem szabályszerűségek feltárására van szükség, a nagylófasztmama! itt kérem Budapestet sokezer traktorral körbe kell zárni, akár hetekre! mindenki aki mást mond, az abban érdekelt, hogy ezt a bizniszt lezavarják
Antigoné
2012. május 19. 10:12
Nem értem,miért kell mindent titkosítani, ez a Fidesznek sem használ.
Honfi-fi
2012. május 19. 09:27
és mi van győzikével?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!