Miért vagyok monarchista?

2012. április 23. 14:33

A királyság a politikai és gazdasági stabilitást jelentené Magyarország számára.

2012. április 23. 14:33
Szávoszt-Vass Dániel
Regnum!

„A királyság a politikai és gazdasági stabilitást jelentené Magyarország számára. Nem lehetne például évente átírni az áfatörvényt, saját képünkre formálni az Alkotmányt. Egy példával élve: jelenleg egy négyökrös szekéren ül a nemzet, a négy ökör párt a szekér négy oldalára van befogva.

Mindig az erősebbik dönti el merre vonszolódik a szekér, de nagyjából egyhelyben áll, közel a széteséshez. Király kell, azaz kocsis a bakra, aki ért az ökrök befogásához! Egy királyt nem tudnak visszafordítani a komáromi hídon a határőrök. És nem kellene négyévente újra tanulni a külföldi diplomatáknak, hogy Magyarországon éppen milyen szerencsétlent sodort a sors az ország élére. A királyság helyreállítása lenne az egyetlen módja, hogy a szélsőségek sose juthassanak hatalomra. Külföldröl vett példaként képzeljük el, hogy lehetett-e volna Hitler kancellár a Német Császárságban? Vagy lehetett-e volna Kádár János Ottó király miniszterelnöke? Persze, hogy nem.

Ha belegondolok, hogy Ottó 1930-as koronázása hogyan alakíthatta volna hazánk XX. századi történelmét, mindig elfacsarodik a szívem. Sajnos vele csak utolsó útján találkozhattam Bécsben, amikor eltemettük a XX. század legnagyobb magyar politikusát. Az ő uralkodása lett volna a lehető legjobb dolog, ami Magyarországgal az elmúlt évszázadban történhetett volna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
benedek77
2012. április 24. 13:14
Jöjjenek csak a Habsburgok, mert elég kárt még nem okoztak ugye? Majd az a félkegyelmű mdf-es lesz a király? Olvastál te már egyetlen történelemkönyvet is? Nincs gond a királysággal mint intézménnyel, de visszasírni a monarchiát hazaárulás.
Krupp Skya
2012. április 24. 07:08
Sapkában alakithatnád Kiss Ádámot.
FOB
2012. április 23. 23:06
Olvassátok el az eredeti cikket! Egy agyrém! A közoktatás helyében visszakérném a taníttatásának költségeit. Kár volt rá pazarolni egy történelem órát is. Szerintem a pénzügyeit is az anyukája intézi.
HSL
2012. április 23. 22:38
apakomplexusa van szegény cikkírónak a király (grimm meséit leszámítva) nem csodatevő mikulás per se és nem univerzális aszpirin a magyar (agy)bajra... az orrot se tisztíccsa és a kártyadósságot se fizeti egy (alkotmányos, mert más nem játszik ajrópában) királyságban ugyanúgy felelősen kell a népnek kormányt választania, melynek képesnek kell lennie felnőni a feladatához aktívan politizáló király legközelebb az arab országokban található, hol jobb, hol rosszabb miért félünk többé válni? ennyire nehéz átok a felelősség, inkább jöjjön a megváltás felülről?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!