Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Tiszaeszlározás a parlamentben

2012. április 04. 14:38

Ha el akarjuk képzelni, milyen is lenne, ha a Jobbik lenne hatalmon az országban, kóstoljunk bele ebbe a pár percbe a parlamenti közvetítésből.

2012. április 04. 14:38
Rajcsányi Gellért
Mandiner

Ha el akarjuk képzelni, milyen is lenne, ha a Jobbik lenne hatalmon az országban, kóstoljunk bele ebbe a pár percbe a parlamenti közvetítésből. Miután Balczó Zoltán megadja a szót, napirend utáni felszólalásában Baráth Zsolt, egy eddig kevéssé ismert jobbikos a hátsó sorokból szépen, komótosan elmeséli a tiszaeszlári per klasszik antiszemita értelmezését a magyar parlamentben, 2012-ben. 

Százharminc évvel az esemény után a jobbszél képviselői újra politikai tőkét próbálnak kovácsolni a kis cselédlány halálából, elővéve azokat a középkori hiedelmeken alapuló vádakat és paneleket, amelyeket a 19. század végi, polgárosuló Magyarország közvéleménye már akkor gyalázatosnak tartott. Kossuth Lajos aztán nem a szívünk csücske, de a Turinból megszólaló öreg népvezérnek igaza volt, amikor középkori előítéletnek, Magyarország gyalázatának és a civilizációhoz méltatlannak nevezte a vérvád-ügyet.

És bár 1884-ben, vagyis 128 éve jogerős felmentő ítélet született az ügyben, ez a 21. századi jobbikos tényként beszél Solymosi meggyilkolásáról. Ahhoz persze gyáva, hogy konkrétan zsidózzon, csak kerülgeti a forró kását, a sunyi antiszemitizmus évszázados receptje alapján. Miközben a világ és közeli szomszédaink is egyre húznak el mellettünk, a mi közbeszédünk megy visszafelé az időben, bele az utóbbi évszázadok legsötétebb bugyraiba. Botrány.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2012. április 05. 10:25
Vannak bűnök, amelyeket emeber soha nem tud megbocsátani csak Isten. Ha Isten úgy akarja, hogy az ember eszében tartsa az elkövetett bűnt, akkor erre a bűnre emlékezni fog. A magyar nem szerette és most sem szereti a zsidót. Nem is fogja soha. Mondjuk ki. Bármit fognak tenni a zsidók, nem fogják elnyerni a többségi magyarság szeretetét és tiszteletét SOHA. Ezzel számoljanak. Mi több: a többségi magyarság a zsidókat nem is veszi komolyan: "De zsidó.", "Mert zsidó, azért", "Ne csodálkozzunk, mert ezt a zsidók csinálták" és így tovább.
Erik a Narancs
2012. április 04. 23:05
Gellert, Gellert... miert a Jobbikot baszogattod ? ok csak azt csinaljak, amiert a parlamentbe kuldtek oket. inkabb masrol irnal. pld neked nem tunt fel, hogy a Laca nem ugatta el magat (tudom, hogy nem o vezette az ulest, de ugatni nem csak az elnoki szekbol lehet),mint a Schmitt beszed utan a szocikra ?
lajkakutyus
2012. április 04. 22:30
Huber Lipót talmudista tudós, a vérvádak szakértője tényekkel, jegyzőkönyvekkel igazoltan leírta, hogy a tiszaeszlári perben - zsarolásokkal, - bírók megfélelmítésével, ügyészek hivatali befolyásolásával, - sajtó és hecckampányokkal, - a megölt lány anyjának és más tanúknak megvesztegetési kísérleteivel, - hamisításokkal, hazudozásokkal, bizonyítékok gyártásával ill. megsemmisítésével a zsidó emancipációt támogató korszellemnek megfelelően befolyásolták az igazságszolgáltatást. 1. az első tárgyalóbíró, miután kiderült megvesztegetési ügye ezzel a perrel kapcsolatban, öngyilkos lett. 2.a második bíró ellen ügyészeket és kémeket fogadtak fel, hogy megfélelmítsék, lejárassák. Egyikük emiatt öngyilkos lett. 3.Solymos Eszter anyját 1000 Forinttal akarták rávenni, hogy egy másik leányt ismerjen fel a sajátja helyett. 4.Scharff Móric, a szemtanú zsidógyerek őszintén és hittel vallott apja ellen! 5. a vizsgálóbiztos házába többször betörtek iratok ellopása végett. 6.a zsinagóga ajtaján a zárat alattomban lecserélték, hogy a bizonyításkor azt lehessen elmondani, Scharff Móric nem láthatott semmit. 7.egy máramarosi kórházból hullát lopak és Solymosi Eszter ruháiba öltöztették, majd a Tiszába dobták és odébb kihalászták" stb, stb.... Ismerünk jó pár konstruált, koncepciós, megrendezett pert a történelemből. Könnyen lehet, hogy ez is az volt. Ezt igazolja az a túlbuzgalom, ahogy ez a kérdés a mai napig nem a feltárás, újravizsgálás irányába mutat, hanem a szokásos eltusolás, elhallgatás és "antiszemitázás" felé.
csíksomlyai
2012. április 04. 21:37
Mecsoda emelkedett stíl, piha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!