Bajszosokat a címlapra!

2012. április 21. 12:45

A divatlapokban nagymellű nők szerepelnek. Nem látni sehol szőrös lábú férfiakat.

2012. április 21. 12:45
Pozsonyi Ádám
Magyar Hírlap

„Megfigyelhető, hogy a bulvárlapok címoldalain, a keresztrejtvényekben, a tiniposztereken, a divatlapokban nagymellű nők szerepelnek. Nem látni sehol szőrös lábú férfiakat. Követeljük a bajszos, szőrös férfiak diszkriminációjának megszüntetését! (Ez volt eleinte a készülő cikkem vezérfonala, és ezért is lett a cím: »Bajszosokat a címlapra«. Aztán kissé másfelé kanyarodtam.)

Eszembe jut még Galla Miklós dala a nyolcvanas évekből: A nő kövér. Akkor még nem láttam meg benne a gondolatbűnt. Nő? És kövér? Ezért Svédországban már sittre vágnák. Dupla megkülönböztetés! Még egy utolsó gondolat: »A minőség fogalma önmagában kirekesztő!«

Tisztelet a zseninek, aki képes morzsákból, szilánkokból is felépíteni egy lehetséges világ építőköveit. Főhajtás Stanislaw Lem, a 2006-ban elhunyt zseni előtt, aki képes volt erre. Sajnos a díjakat általában nem a hozzá hasonlók, hanem a senkit nem zavaró, veszélytelen közepesek kapják. De hát őket meg nemhogy az utókor, de a jelenben sem olvassa senki. Ki van találva ez a világ tisztelt höl­gyeim és uraim!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2012. április 22. 09:51
Nem. Bár tudtommal ilyen című műve nincs. Persze lehet, hogy tévedek.
kjkj945
2012. április 22. 09:10
Csak azt nem értem, hogy mi köze van Lemnek a bajuszhoz?
Korhely
2012. április 21. 16:45
Mi van???? Öreg, sorra fizetnek?
koronaszepe
2012. április 21. 16:05
Bajszosokat a címlapra, /újra/ seggfejeket a képernyőre, mi ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!