Ókonzervatív

2012. április 12. 19:34

Az ilyen, a demokratikus fejlett világban elképesztőnek számító gondolatok nemcsak a nemzet együttműködését nem erősítik, de szerintem még a gondolkodó Fidesz-tagok közti összetartozást sem.”

2012. április 12. 19:34
Palugyai István
NOL

„Azt sem gondolom, hogy pártja frakcióvezetőjének a Schmitt-ügy kapcsán a tudományos életet tetemre hívó »politikai hevülettől fűtött hirtelen kijelentése« (az Akadémia elnöke minősítette így) után érezte úgy Orbán, hogy egy rohamot kell intéznie neki is.

Akár így, akár úgy, ókonzervatív világfelfogás árad e szellemiségből, olyan, amilyet még maga a Vatikán Pápai Akadémiája sem fogad el ma már a természettudománnyal kapcsolatban, nem beszélve a materializmus »borzalmas« bűnével nem vádolható Egyesült Államok oktatási-tudományos rendszeréről, mely a maga – demokratikus – módján megpróbálellenállni az odaát is erősen terjedő ásatag áramlatoknak.

És hát a világunkat előrevivő nagy tudósok között sem volt kevés az istenhívő, magyarán a tudomány-vallás elválasztás ilyen formája Nyugaton nemhogy nem szokásos, de egyenesen retrográd. Nem beszélve arról, hogy az ilyen, a demokratikus fejlett világban elképesztőnek számító gondolatok nemcsak a nemzet együttműködését nem erősítik, de szerintem még a gondolkodó Fidesz-tagok közti összetartozást sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2012. április 13. 21:56
Haggyuk már ezt a "Nyugaton nem szokásos" dumát. Sok minden szokásos Nyugaton. Sőt a rossz szokások rendszerint onnan terjednek tovább.
műstoppoló
2012. április 13. 16:02
Azt a vak is látja, hogy a mai magyar jobboldal(?) kb. annyira konzervatív, mint amennyire Sztálin szociáldemokrata volt. De ha már "konzervatívokról" beszélünk, vannak a mai Magyarországon olyan értékek, amiket konzerválni kellene? Mit lát az ember, ha körülnéz? Egyre növekvő szegénységet, esztelen gyűlölködést, intézményesített korrupciót, irigységet, törvényesített rablást és más hasonló jókat. Mást legfeljebb akkor, ha részeg. Ezeket kellene konzerválni?
Necoure Yamakee
2012. április 13. 10:06
Tényleg egy katolikus folyóirat húsvéti számában megjelent interjú egy vallásos emberrel kell hogy kiverje a biztosítékot az ateistáknál? Vajon más vallások legnagyobb ünnepekor a vallási hetilapjuk cikke is ekkora okádást válthat ki?
kalhana
2012. április 13. 07:14
Elvarázsolt kastély...Ilyen szavakat használni a XXI.században, hogy "retrográd"!"Demokratikus, fejlett, világ"...Hol él ez a figura?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!