Lesznek változások

2012. április 13. 14:40

A társadalmi igazságosságot nem akkor kell számon kérni, amikor az emberek elvégzik a munkájukat és megkapják az azért járó jövedelmüket, hanem amikor elköltik azt. Interjú.

2012. április 13. 14:40
Orbán Viktor
Orbán Viktor
Kemma

Amikor legutóbb Tatabányán járt, azt mondta: Magyarországon három dologhoz mindenki ért: a kormányzáshoz, az adózáshoz és a futballhoz. Mindegyik kapcsán feltennék egy-egy villámkérdést. Az első az, hogy a választási ciklus felénél tervez-e változtatást a kormányban?

Lesznek változások, mivel vannak olyan miniszterek és államtitkárok, akik eleve csak két évre vállalták a megbízatást. Az erről szóló egyeztetések folyamatban vannak.

A kormány egyik legvitatottabb gazdasági lépése az egykulcsos adó bevezetése volt. Ön szerint beváltotta a hozzá fűzött reményeket?

Teljes mértékben. Persze olyan adórendszer soha nem lesz, amit az emberek szívből szeretnének. Viszont olyan lehet, amit elfogadnak és látják az észszerűségét. Az arányos adórendszer ilyen. Magyarország jövője azon múlik, hogy az emberek látják-e értelmét a munkájuknak. És hogy látják-e értelmét a több munkának. Márpedig az arányos adórendszer díjazza a munkát, hiszen aki többet dolgozik, az többet keres és jobban él. A társadalmi igazságosságot nem akkor kell számon kérni, amikor az emberek elvégzik a munkájukat és megkapják az azért járó jövedelmüket, hanem amikor elköltik azt. Ezért az általános forgalmi adó tagolttá tételét tartom kívánatosnak. Az ötkulcsos áfa esetén az alapvető élelmiszerek, a rezsiköltségek és a gyerekneveléssel kapcsolatos áruk nagyon alacsony kulccsal adóznának, a luxuscikkeket pedig –  az ékszerektől a nagyon drága autókig – magas áfakulcs terhelné.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
durrbele
2012. április 14. 13:52
Most hogy összelopkodták magukat mehet a magasabb áfa a gépkocsikra.Nekik belefér.Csóri meg álmodjon az autórol.Járjon biciklivel!Mosson teknőbe.
liberálzöld.
2012. április 14. 09:21
"A társadalmi igazságosságot nem akkor kell számon kérni, amikor az emberek elvégzik a munkájukat és megkapják az azért járó jövedelmüket, hanem amikor elköltik azt. " Mi van? Mindenki egyformán költheti el a nem egyformán megkeresett pénzt? Mindenki igazságosab költhesse el az igazségtalanul megkeresett pénzt? Hulye vagy ocsi?
sisszi
2012. április 14. 00:07
ezek a monológok. komolyan. kib.szott unalmasak. tényleg ki tudja megmondani, hogy Orbán mikor beszélt utoljára "nem hívők" között, vagy nem egyedül egy stúdióban???
=nessuno=
2012. április 13. 23:44
Legújabb agyatlanság... Mert a luxuscikkeket csakis itthon fogják megvenni az szja nyertesei méregdrága, világrekorder áfával megnövelve.:D:D Majd átugranak Szlovákiába Audiért vagy ékszerért Bécsbe stb.... Munka és bér összefüggéseiről meg annyit: ismerek pár gombnyomogatót.:(((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!