Külföldi pénz a Jobbikan?

2012. április 24. 11:52

Hogy 2007 óta érkeztek-e külföldi pénzek rajtuk keresztül a Jobbikba, azt nem tudom. Nem is tudhatom.

2012. április 24. 11:52
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Oikosz

„Egy újságíró keresett tegnap. Egy oknyomozó fiú, az »o«-val kezdődő ».hu«-ra végződő portáltól. Kérdezte: mint a Jobbik egyik alapítója, tudok-e valamit a Juhász Oszkár (Gyöngyöspata jobbikos polgármestere) szájából elhangzott polgárháborús tervekről, illetve az esetleges pártba áramló külföldi pénzekről. Az interjút visszautasítottam és arra kértem olvassa el másnapi blog bejegyzésemet. Most, itt reagálok. Megelőzve ezzel más újságírók esetleges érdeklődését is. A tények: gyakorlatilag 2007-ben, hivatalosan 2008-ban hagytuk el alapítótársaimmal a Jobbikot, két ok miatt: A mindent gyalázó hangnemmel nem tudtunk erkölcsileg azonosulni. A Magyar Gárda megalapításával nem értettünk egyet. A Jobbikban ekkor polgárháborús készülődés nem volt. Állítom: most sincs ilyen. (...)

Hogy 2007 óta érkeztek-e külföldi pénzek rajtuk keresztül a Jobbikba, azt nem tudom. Nem is tudhatom. De ilyet én egyetlen írásomban soha nem is állítottam.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2012. április 25. 08:53
Ha nem tudsz semmit semmiről, akkor minek írsz róla cikket?
pimepime
2012. április 24. 15:16
Igazán nem hosszú a forrás"mű", be lehetett volna az egészet linkelni, mert akkor nem maradt volna ki ez: "Másrészről: 2005 környékén, több magyar személyen keresztül is külföldi pénzeket ígértek a Jobbiknak. Ezt akkor kategorikusan visszautasítottuk. Konkrét neveket és országokat is tudok mondani, de nem teszem, mert ezeket az embereket ma a mentelmi jog védi." Vagyis jelenlegi nem Jobbikos OGY-i képviselő volt a közvetítő. Valszeg fideszes.
vahur
2012. április 24. 14:33
Ez annyira ócska pláne, az évek óta külföldről fenntartott "bal" oldal részéről...
freehckr
2012. április 24. 12:37
Ez a f*szi jól elk*rta, pont akkor lépett ki a Jobbikból, amikor indult a szekér: 2006-ban 2.2% a MIÉP-pel együtt, filozófus srác el, majd 3 mandátum az EP választáson, és 47 az országgyűlésin... Azóta legszívesebben sírni tudna minden nap. Ehelyett örömmel ekézi a Jobbikot a fideszes média felkérésére, ezt a hitvány módját választotta a frusztrációinak levezetésére... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!