Schmitt Pál lemondott

2012. április 03. 16:56

Vannak ugyan fenntartásaink, de az új helyzetnek szóló reménnyel várjuk a további fejleményeket.

2012. április 03. 16:56
Mos Maiorum
Mos Maiorum

„Meglátásunk szerint helyesen cselekedett, ezért köszönet illeti. A lemondás ugyanis megteremtette egy olyan politikai kultúra felépítésének lehetőségét, amely a mindenkori politikai önérdekkel szemben a közösség ügyét s a közösen vallott minimumokat fontosabbnak tartja. Épp e cél érdekében indítottuk mi is blogunkat. Vannak ugyan fenntartásaink, de az új helyzetnek szóló reménnyel várjuk a további fejleményeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JackHárpi
2012. április 04. 09:42
Alighanem lassan majd foglalkozni kell azzal is ki súgott a HVG-nek hogy foglalkozzanak az üggyel! Azért Schmitt mindenféle nemzetbiztonsági átvilágításon átesett!!! C típusú meg mindenen! Tehát nehezen képzelhető el hogy a kinevezésekor ezt a kinevező vagy kinevezők ezt ne tudták volna. Ezek alapján inkább tűnhet a Fideszen belüli hatalmi harc áldozatának (lehet hogy csak egy mellőzöttség megbosszulása volt). Tudjuk már a kezdet kezdetén Kövérnek nem tetszett Schmitt kinevezése. Tehát kisúgott a HVG-nek??????????????
balint60
2012. április 03. 18:38
Nem tudhatom, mit ért a "Mos Maiorum" közössége a "vannak ugyan fenntartásaink" beszúrással, amellyel a lemondás miatti köszönetüket kívánják(?) árnyalni, a magam részéről világosan képes vagyok megfogalmazni saját "fenntartásaimat". Sch.P. lemondása ugyanis akkor lett volna példaértékű és ezáltal köszönetet kiérdemlő, ha az együtt járt volna a bocsánat és megértés kérésével - nem csupán a bebizonyosodott csalás, hanem - leginkább - a csalás megtörténte nyilvánosságra kerülése óta elhangzott számos, olykor egymásnak is ellentmondó, ám nyilvánvaló hazugságok miatt is. Erre azonban nem került sor. Sch.P. sértett és öncélúan hangoztatott védekezése és vádaskodása csupán arra szolgált, hogy dobbantó legyen a Fidesz elvakult hívei szánalmas törekvésének, amellyel lebukott emberüket próbálják egyfajta mártír-szerepben feltüntetni. Sch.P.-.nak a valósággal való szembenézés képtelensége - személyiség hibából vagy taktikából - csak az enélkül is drámaian elburjánzott összeesküvés-elméletek és felelősség-hárítás gyakorlatát erősítik. Sch.P. lemondása ebben a formában és ezzel a tartalommal nem szolgálja az erkölcsi megújulás ügyét, csak újabb stációja a maszatolás és a társadalmi erkölcs romlásának. Köszönet ezért semmiképpen nem jár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!