Vérvád a parlmentben

2012. április 05. 22:05

A vérvád, ez a legsötétebb középkorból visszamaradt, még a mai napig is kísértő hiedelem az országgyűlés előtt elevenedett meg újra Baráth Zsolt szavai nyomán.

2012. április 05. 22:05
Köves Slomó
Zsidó.com

A vérvád, ez a legsötétebb középkorból visszamaradt, még a mai napig is kísértő hiedelem az országgyűlés előtt elevenedett meg újra Baráth Zsolt szavai nyomán. Mindennapi tapasztalatunk, hogy a Magyar Parlamentben egyre durvább rasszista és antiszemita beszéd válik megengedetté, olyan szólamok, amik az 1940-es évek óta sosem hangozhattak el honatyák szájából. A helyzet, megítélésünk szerint olyan súlyos, amilyenre a magyar demokrácia elmúlt két évtizedében nem volt példa, a politikai antiszemitizmus olyan méreteket öltött, amit nem lehet figyelmen kívül hagynia egyetlen jóérzésű embernek sem.(...)

Ahogy korábban Gyöngyösi Márton holokauszttagadó kijelentései kapcsán is tettük, most ismételten felszólítjuk Lezsák Sándor házelnök urat, hogy kezdeményezze eseti etikai bizottság felállítását, és Baráth Zsolt felelősségre vonását. Kérjük a kormányt és az országgyűlési képviselőket, hogy nyíltan álljanak ki a gyűlöletkeltés ellen és határolódjanak el az európai normákhoz méltatlan, múltban megrekedt gyalázatos eszméktől!

Péntek este megkezdődik pészach ünnepe, amiből a keresztény húsvét is ered. Ezen az ünnepen a világ minden zsidó közössége a rabszolgáságból való megszabadulást ünnepli. Hozzon ez az ünnep valódi szabadságot mindnyájunknak: szabaduljunk fel az évszázados gyűlölet és babonaság rabigája alól!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 225 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
durrbele
2012. április 07. 09:13
http://szentkoronaradio.com/kulfold/2007_07_16_a-koser-allatvagas-kegyetlensegei-video
tevevanegypupu
2012. április 06. 22:16
Slomo, mondja mar: egyetlen egyszer, de csak egyetlen egyszer is: mikor szolalt fel peldaul Totaw vagy Bartus keresztenygyalazo cikkei ellen, vagy Kertesz Akos, Kornis Mihaly, Konred Gyorgy kirohanasai ellen? Mikor tette szova, hogy igasagtalanul, altalanositva szidjak a katolikus egyhazat, papjait, a papat, hogy pedofilozzak nehany gazember miatt az egesz klerust? Mikor? Mert a katolikus egyhaz igenis felszolal mindig es minden alkalommal mikor valaki gyalazza a zsidokat vagy ketsegbe vonja a mult szenvedeseit. Hol van az egyenlo merce,hol van az a tolerancia es szolidaritas amit maga ugy elvar mindenkitol es amit maguk olyan nagyon ritkan vagy egyaltalan nem adnak meg az embereknek?
Biomechanoid
2012. április 06. 21:47
A keresztény húsvét nem a pészahból ered, Slomókám, hanem a meghaló és feltámadó természet vallási dualizmusából.
Gábriel angyal
2012. április 06. 17:10
A tiszaeszlározás helyett, valami okos rabbi homűlyosítson már fel legyen oly drága az alábbiakról. Vezető rabbik szerint megengedett a gyermekgyilkolás Amint az AlterNet videofelvételéből egyértelműen kiderül, 2011. augusztus 18-án Jeruzsálem belvárosában a Ramada Renaissance Szállóban vezető rabbik tüntettek egy főrabbi által írt könyv kiadása mellett, amelyben az a 'gój'-ok, közülük különösen az ártatlan gyermekek s családok meggyilkolásának jogosságát fejtegette. Mindezt húsvéti átokimájukra hivatkozva tették ('öntsd ki haragod a pogányokra, akik nem ismernek téged, és az országokra, amelyek nem hívják segítségül nevedet'), megkérdezve, miért nem akarja mindegyikük ilyenkor felolvasni a meggyilkolásukra vonatkozó 'haggadah'-t, amelynek pedig egyetlen betűjét sem szabad megváltoztatni. 'Életed feláldozása mindenek felett áll, amikor ellen kell állni azoknak, akik át akarják írni a Tórát, bárkik is legyenek', szögezték le, levonva a következtetést, hogy 'igen, nagyon-nagyon különleges körülmények között meg van engedve gyermekek legyilkolása is'. www.alternet.org/world/148016/?page=entire www.youtube.com/watch?v=7t_LxpCY2G8
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!