Orbán a kispadon

2012. április 12. 08:12

Talán lassan leesik a tantusz a miniszterelnöknél: Európában kutyát sem érdekel és fabatkát sem ér az ő kétharmada.

2012. április 12. 08:12
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Az Európai Bizottság szóvivője, Olivier Bailly a Népszabadságnak válaszolva tegnap azt mondta, hogy nem adnak konkrét elemeket tartalmazó listát Budapestnek arról, hogy mi a hiteltárgyalások megkezdésének előfeltétele. Nem adnak, mert az előfeltétel nem egyik, másik jogszabályi hely megváltoztatása, hanem a kiszámítható (értsd: európai) jogi környezet megteremtése.  Még érthetőbb fogalmazásban: visszatérés a normalitáshoz, a jogállamhoz. Ha lefordítjuk a szóvivő szövegét, akkor az a forradalmi kormányzás nemzetközi elutasítását jelenti. Nem tankokkal, nem bankokkal, hanem a demokratikus európai intézményekkel és joggal.

Talán lassan leesik a tantusz a miniszterelnöknél: Európában kutyát sem érdekel és fabatkát sem ér az ő kétharmada. Az számít, hogy mire használja valaki demokratikus felhatalmazását. Orbán pedig nem a közjó európai típusú szolgálatára, hanem hatalmi önkényre, CBA-s jogalkotásra, a sajtó megregulázására, mindenféle ötletadó bevezetésre, Simicska (és gyaníthatóan saját) üzleti hátterének építgetésére fordítja erejét. Ez nem tetszik Európában.

Hiába küld személyes megbízottat ebbe-abba a fővárosba (hallom, hogy nem csak Európába), alig fogadják őket, ha meg mégis, akkor értetlenség és elutasítás a válasz.

Nem sikerült kicselezni a világot miniszterelnök úr. Nem tudom, hogy fociban milyen az Ön technikája, de a nemzetközi politikában Önt láthatólag a kispadra ültették és nem engedik a nagyok közé. Ön nincs a pályán. Marad a megyei III. osztály. Azt is meg kell becsülni…J)

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bisque Béla
2012. április 12. 21:18
Senkit sem érdekel Európában a 2/3 ??!!! Akkor jó, ugyanis senkit sem kérdeztünk! Te pedig hazudós tanulatlan bunkó zsidóbérenc inkább túrd a dobozokat a padláson, meg a pinyóban, hátha megkerül a friss, ropogós és meleg Dobrev hamisítvány szakdolgozatod a Micsurin borászatról!
hammer smashed face
2012. április 12. 15:33
katus!!!!!!!!!!! irtó nagy fasz a szerencsétlen fiad!! nehéz lehet ezzel a tudattal élned..:(
nomármost 1
2012. április 12. 14:13
Bezzeg téged érdekel, áskálódsz is mindenütt, ahol csak lehet.A legnagypobb baj az, hogy ezzel újra csak a magyar embereknek ártasz, akiket már az elmúl 8 +49 évben már totál tönkretettétek. Na ezért v an a 2/3, csont nélkül.
magnamater
2012. április 12. 13:54
A hiteltárgyalások előfeltételeit nem adják meg, mert azt teljesíteni lehet, és a kedvezőtlen ítéletet már előre meghozták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!