Zarándokút

2012. április 03. 07:21

Ha igaz, hogy Dobogókőn látogatta meg zarándokúton lévő feleségét, könnyen elképzelhető, hogy Schmitt Pál elfogadta a kenyéren és vízen zarándokló Makray Katalin tanácsát.

2012. április 03. 07:21
Apáti Miklós
Magyar Hírlap

„Akár találkozott férjével Schmittné Makray Katalin Dobogókőn, akár nem, Dobogókő eddig is, eztán is sokak számára a szakrális hely fogalmát jeleníti meg. Aki látta valaha Magyarország domborzati térképét felülnézetből, annak számára nem meglepő, hogy a pilisi hegyek szív alakúak. A legradikálisabb pilisi hívek szerint Dobogókőn energiaközpont van, a még radikálisabbak szerint itt van a Föld – egyik – szívcsakrája. Vannak olyan tanítók, akik szerint itt koronázták meg első királyainkat.

Ha igaz, hogy a köztársasági elnök tényleg itt látogatta meg zarándokúton lévő feleségét, könnyen elképzelhető, hogy Schmitt Pál elfogadta a kenyéren és vízen zarándokló Makray Katalin tanácsát, és nem a parlamenti pártok marakodásából leszűrhető, egyneműnek aligha nevezhető álláspontjai szerint fogalmazta meg lemondónyilatkozatát.

Ha így volt, Schmittné Makray Katalin zarándokútja akár véget is érhetne; de sok száz kilométer vár még rá, hogy megértse Isten meghallott üzenetét. Ebben segíthet neki és zarándoktársainak a közös ima, a szakrális helyek és terek bizonyító ereje, hogy amiben és akiben hisznek, az tényleg: van.

Akár államtitokká is lehetne minősíteni a Schmitt házaspár legutolsó találkozásán elhangzottakat. Persze az »államtitok« szóval óvatosan kell bánni, hiszen Móra Ferenc szerint – és most citátum következik – »A legkisebb államtitok is olyan szikra, amiből nagy tűzvész lehet. Nemcsak az uralkodónak nem szabad bízni senkiben, de annak sem, aki közelében él.« (Citatum.hu)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2012. április 03. 10:34
MOcskos akció volt AVH-s ivadékok! Nagyon mocskos...
Finale*
2012. április 03. 09:57
Magyarorszagnak a Pilis olyan hely ,mint a spanyoloknak a Camino. Aki ezt nem erti ,vagy nem ismeri, az nem is ertheti,hogy Apati mirol irt.
Zebrateve
2012. április 03. 09:38
A Pilis szív alakúságáról csak annyit, hogy a Pilis a legegyenesebb hegységünk. A Visegrádi-hegységgel együtt már szív alakú. Ráadásul Dobogókő is a Visegrádi-hegység legmagasabb csúcsa. A Pilis földtana, kőzetei, felépítése is teljesen más, mint a Visegrádi-hegységé. Semmi baj, hogy még az ált. isk. tananyagot sem tudja, kedves Apáti úr, csak kevésbé lesz hiteles a cikk.
gereb6
2012. április 03. 09:24
A DEMOKRATA hat pontja: A demokrata sosem hazudik. A demokrata nem cinikus. A demokrata tiszteli a "másságot". A demokrata racionálisan érvel. A demokrata nem süllyednek a zarándoklat szintjére. A demokrata úgy él, hogy méltó legyen Marx, Engels, Lenin, Sztalin tanításaihoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!