Iskolaőrök

2012. április 20. 07:39

Nincsenek iskolaőrök, nem alkalmaznak testi kényszert, nem engedelmeskednek a kormányhivatalok által kinevezett igazgatóknak. A baloldal számára már régóta nem hívó szó az igazság, a hazugság is lehet igazságbeszéd.

2012. április 20. 07:39
Apáti Miklós
Magyar Hírlap

„Azért örömforrás a Népszava olvasása, mert ki sem kell nyitnunk ahhoz, hogy orbitális marhaságra bukkanjunk benne; szívességből már a címoldalra kiteszik azt, négy hasábon: »Testi kényszert alkalmazó őrök és felülről kinevezett igazgatók jellemzik az államosítást«. Az illusztráció céljából odavetett képen az látható, hogy egy jó arcú – felismerhetően az – fiatal rendőr áll az előtérben, miközben a diákok épp befelé mennek az iskolakapun. Hogy az olvasó ne maradjon (téves) információ nélkül, képaláírás is van: »Fokozott felügyelet – az iskolaőrök a kormányhivatalok által kinevezett igazgatóknak engedelmeskednek«.

Mi az igazság?

Nincsenek iskolaőrök, nem alkalmaznak testi kényszert, nem engedelmeskednek a kormányhivatalok által kinevezett igazgatóknak. A baloldal számára már régóta nem hívó szó az igazság, a hazugság is lehet igazságbeszéd. (...) Egy törvénytervezet szerint – mely a Belügyminisztériumban készült – az oktatási intézmények a jövőben iskolaőröket alkalmazhatnának. Feladatuk szerint megakadályozhatnák, hogy a tanköteles korú diákok – igazolatlanul – elhagyják az iskolát, jogosultak lennének betartatni a házirendet, elfogni azokat, akik bűncselekményt vagy szabálysértést követtek el, továbbá meggátolhatnák az intézmény területére való jogosulatlan belépést. Mindehhez »arányos mérvű testi kényszert« is bevethetnének. Az elképzeléshez módosítanák a tavaly elfogadott, új köznevelési törvényt és a rendőrségről szóló jogszabályt is. Az iskolaőrök létszámáról a fenntartó dönthetne. Tehát tervezetről van szó, amit számtalan fórumon vitatnak majd, illetékesekkel és illetéktelenekkel, ez a demokrácia minimuma.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dávid
2012. április 20. 14:12
Húgoméknál biztonsági őr van évek óta, szóval most mi van?
Soma
2012. április 20. 13:35
Kár vele foglalkozni, az EU újabb magyar-ellenes gumicsontja lesz! Akinek van pénze, magánúton, vagy külföldön fogja oktatni a gyerekeit. Akinek nincs pénze, az meg szenvedni fog a gyerekével együtt, vagy megtanul lőni. A ballibák egyetlen esélye a győzelemre a polgárháború.
Csaba Sz
2012. április 20. 11:41
Ha otthon úgy van nevelve a gyerek, hogy az iskolában rendesen viselkedjen, akkor gondolom úgy is fog. Aki meg csak az erőszakot tanulja a szüleitől, és az engedetlenséget, az ellen az iskolaőr semmit nem ér, mert ha megüti a gyereket, még aznap agyonveri a rokonság. Már így is az egyenruhások országa vagyunk, a káosz viszont egyre csak nő, fel kellene már ismerni az összefüggéseket. A bajok valódi okát nem merem leírni, mert lenáciznak a másik oldalról.
blogen
2012. április 20. 10:57
Én szeretném, ha rendőrt állítanának minden baloldali mellé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!