Index kontra Tuva sámánok

2012. március 25. 10:24

Fogalmunk sincs kik azok a Tuva sámánok, viszont tudjuk mi az az Index, de a mi saját világnézetünk szerint nem találunk különbséget színvonal szerint.

2012. március 25. 10:24
Weisz Manfréd Huba
Kettős Mérce

„Előre mondjuk, mi ilyen szempontból liberálisak vagyunk, tök menőségnek tartjuk, hogy a parlamentben bárki megélheti a hitét, ennek semmi köze az egyház és az állam szétválasztásához. De.

Azért mi még emlékszünk, hogy az Indexet nem odaillő magatartásért csukták ki a parlamentből, és 2 hónapig a portál újságírói nem tehették be a lábukat oda. Tudjuk, hogy a mi lelki szegénységünket bizonyítja, hogy fogalmunk sincs kik azok a Tuva sámánok, viszont tudjuk mi az az Index, de a mi saját világnézetünk szerint nem találunk különbséget színvonal szerint. Szerintünk a parlamenti tájékoztatás ha még bulvár is, fontos dolog. Szerintünk a hitélet megélés, bár ha tök fölösleges is ezt a parlamentben gyakorolni, tök menő dolog. De a mi csökött liberális agyunk előbb engedélyeztetné a parlamenti tudósítást, mint a parlamenti hitéletet, és aki ezzel vitatkozni akar annak azt jeleznénk fordítsa meg a dolog. Ha csont nélkül szentelhet - a nem egyház (lásd egyházügyi törvény) – Tuva sámán, hogy a kakas ülőbe merülhet fel az Indexvideó kitiltása, vagy bármilyen más parlamenti tudósítás korlátozása, kiemelve azt, hogy ezt a videót egyházi kommunikációs célra nagyon simán rögzíthették a Tuva sámánt kisérő kamerás egyházi tagok, miközben elvileg azon a helyen sajtótermék nem nagyon készíthet felvételt!

Mi csak egy megoldást tudunk Tamás Gáspár Bence Tuva sámán!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2012. március 26. 10:47
Ami igazán felháborító ebben az egészben, az az, hogy az államalapító szent koronája mellett táncikál ez a valaki. Annak a királynak a koronája mellet, aki megalapozta az ezer éves magyar történelmet, aki hazát adott nekünk, aki megteremtette a magyarság megmaradásának esélyét. Annak a koronája mellett, aki éppen a sámánok legyőzésével adott jövőt nekünk. Ez a magyar államiság és a nemzet szembeköpése, ami még az SZDSZ-től is durva lenne, nemhogy manapság. Mégis kik kormányozzák ezt az országot? Előbb megvédik a kommunista ügynököket, azután meg leköpik az államalapító emlékezetét? Ezekhez képest az SZDSZ maga a megtestesült, nemzetileg elkötelezett hazaszeretet volt!
Akitlosz
2012. március 25. 20:07
Talán az a különbség, hogy ez a sámán inkább akar segíteni Magyarországon, mint az index.
magnamater
2012. március 25. 18:54
A tuvák egy Szibériában és részben Mongóliában élő török-szamojéd népcsoport, távoli rokonaink.Közel állnak a kihaláshoz, a múlt században kb 14o ezren lehettek. Sámándobok, szóljatok c kötetben olvasható néhány népdaluk és sámándaluk. Népdalaik rokonságot mutatnak a magyar népdalokkal: közös jellemzőjük, hogy természeti képekkel kezdődnek, ezért vélhető, hogy a sámándalok is rokonságban vannak az elveszett magyar hitvilággal. Ősi kultúránk erőszakos megsemmisítése óriási veszteségünk, a sámán szerepeltetése az Országházban szép gondolat volt. Mintának ide írok egy tuva népdalt : Hamvas agancsú gidácska harmatos völgy füvét lelegelte Halott édes gyermekem erős szívem elemésztette. Gyenge agancsú szarvasocska gyepes völgy füvét lelegelte. Gyermekem korai pusztulása erős májam elemésztette. /Bede Anna fordítása/
benszülött
2012. március 25. 14:55
Kis csúsztatás van a cikkben, mert a sámán azt nyilatkozta, hogy a sámánizmus nem vallás, az egyház kifejezés is erőltetett. Az viszont igaz, hogy a liberális ujságíróknak nem sok becsületük van és a közvélemény többre tart egy sámánt, de ezt maguknak köszönhetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!