Kármentő reprivatizáció

2012. március 27. 07:30

Normális körülmények között a „menedzsmentet” egyszerűen el kellene zavarni a fővárosi vízművek környékéről is.

2012. március 27. 07:30
Torkos Matild
MNO
„A katasztrófavédelmi hatóság a közelmúltban mérte fel a tűzcsapok állapotát, és igen súlyos hiányosságokat tárt fel. Önmagában ez is elegendő lett volna a szerződés felbontására, Tarlós István főpolgármester azonban nem akarta kiélezni a konfliktust az RWE német és a Suez francia céggel, tekintettel az IMF-fel és az EU-val az elővigyázatossági hitelkeretünkről remélt tárgyalásokra.

Nicolas Sarkozy francia elnök a múlt év végén előre figyelmeztette Orbán Viktor kormányfőt, hogy »kielégítő megoldásokat« vár el a főváros közműveit ellenőrző francia cég ügyében. Így hát vigyázó szemeinket Párizsra és Berlinre vetjük.

Normális körülmények között a »menedzsmentet« egyszerűen el kellene zavarni a fővárosi vízművek környékéről is. Az, hogy a befektetők most 15,1 milliárd forintért hajlandók megválni az aranytojást tojó tyúkjuktól, pontosan jelzi, milyen előnytelen és erkölcstelen szerződést kötött a Demszky-féle vezetés annak idején. A fővárosi polgár elégedetten nyugtázhatná, hogy az ügyészség hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a vízmű privatizációs szerződése ügyében, ám az eddigi tapasztalatok alapján erősen kételkedik »az ismeretlen tettesek« felelősségre vonásában. De egy dologban biztos: végül a visszavásárlás árát is vele fizettetik meg például rosszabb közszolgáltatások, elhalasztott útfelújítások formájában.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csaba Sz
2012. március 27. 10:24
Ami itt történt 20-22 év alatt, (és történik ma is) az emlékeztet egy filmben látottakra, ez a film be van tiltva, bizonyos Oppenheimer nevű "üzletemberről" szól....
tarackos
2012. március 27. 08:59
"...De egy dologban biztos: végül a visszavásárlás árát is vele fizettetik meg..." Ez 100%. Nyilván nem Viktor vagy Feri fogja virítani a gyöngyöket. Ahogy az eltőzsdézett manyup 200 mrd-t sem fogják a narancsok kiperkálni...
Jason Bourne
2012. március 27. 08:48
Reggel hallgattam a Petőfin a hírt a privatizáció menetéről. A kedves francia és német "befektetők" úgy vették meg hitelből a céget, hogy ráterheltek mindent az ingatlanállományra... (és 15 év alatt 35 milliárdot vettek ki a cégből) Nem tudom ilyenkor mi van, csak sejtem, hogy tehermentessé kell tenni, azaz fizetni az adóságot. Demszky és csapata vajon miért nincs még börtönben, mikor egészen nyilvánvaló, hogy a biznisz a városnak előnytelen volt?
Hőhe
2012. március 27. 08:24
"Neveket akarok hallani!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!