Négy nem az LMP „szociális népszavazására”!

2012. március 09. 18:47

Ha a probléma azonosítása ennyire hamis, akkor a megoldás sem lehet túl hiteles. Nem is az.

2012. március 09. 18:47
Neocohn
Kapitalizmus.hu

A Kapitalizmus blog nem ellensége a közvetlen demokráciának, sőt, értelmes felvetések esetén támogatnánk, hogy minél több kérdés helyi szinten dőljön el. Ám a feltételes mód azért indokolt, mert a népszavazással eddig, a megboldogult Magyar Köztársaságban (1989-2011) leginkább néphülyítő, populista módon éltek, ellenzéki vagy totál kiszorult pártok jéghidegen kalkulálva használták fel a jónépet saját pozícióik erősítésére.

De legyünk most jóhiszeműek, tegyük fel, hogy az LMP-től (és a hozzájuk csatlakozott Szolidaritástól, DK-tól, MSZP-től, Jobbiktól és SZEMA-tól) távol áll az ilyesmi, és valóban a feltett kérdésekben kívánnak érdemi változást. Akkor sem jobb a helyzet: a balos ellenzék azzal támadja a másképpen balos kormányt, hogy összezagyválja a kormány egész pályás demokrácia-ellenes közjogi letámadását azzal a néhány szükséges, kiadáscsökkentő, racionalizáló, távolról akár piacbarátnak is kinéző lépéssel, amelyet bármely reformkormánynak már régen el kellett volna fogadnia.

Nem egyszer írtunk már arról, hogy vállalhatatlannak tartjuk a Fidesz-rezsim szabadpiac- és jogállam-ellenes működését. Sok területen azonban - nyilvánvaló külső kényszerek hatására - kétségkívül szükséges lépéseket tesznek meg, amelyeket kiiktatni a legfelelőtlenebb, ostoba populizmus volna.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pikkpakk
2012. március 10. 11:09
http://vastagbor.blog.hu/2012/03/09/negy_eve_mondtunk_nemet_a_tandijra?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_03_10&utm_campaign=index
Feyszáll
2012. március 10. 00:18
Juj, ha a törpe minoritás cuciálisról beszél, ott kurva nagy kaszálás készülődik.
iii
2012. március 09. 23:07
Hát ha a kapitalizmus-blog 4 nemet mond, akkor az LMP nagyon jó irányba halad! :)
Viktus
2012. március 09. 22:17
Bontják a BME félkész épületét Csődbe ment a kivitelező, szedik szét, ami elkészült. Idén már a kutatóintézetek költöztek volna. http://index.hu/belfold/budapest/2012/03/09/lebontjak_a_bme_felkesz_epuletet/ Ez Magyarország ... rendben van itt minden ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!