Bringás tanmese a kerékpáros civil szervezetek kicsinyes rivalizálásáról

2012. március 06. 16:54

Milyen szakmai megfontolás alapján támogatta a KMSZ a terveket? Miért nem kereste meg az MK szakembereit legalább egy kérdés erejéig? Mik azok az érdekek, amikért még most is partnerek a másik kijátszására?

2012. március 06. 16:54
László János
kerekparosklub.hu

„Van az MK-n kívül egy másik „országos civil kerékpáros szakmai szervezet”, amelyik szintén jogosult támogatási nyilatkozat kiadására, és az ő nyilatkozatuk is azonos pontszámot hoz a pályázónak, ha a terveket az adott önkormányzat nem saját forrásból kívánja megvalósítani. Ez a szervezet – a Kerékpáros Magyarország Szövetség (KMSZ) – már korábban is hajlandó volt kiadni támogatási nyilatkozatot olyan tervekre, amit az MK nem támogatott. (...)

Most mégis, sokadszor, újra megtörtént: Püspökladány város önkormányzata kerékpáros infrastruktúrát tervezett, amit bemutattak nekünk  előzetesen. Ennek alapján mi úgy ítéltük meg (konzultálva az érintett területi szervezetünkkel is), hogy amennyiben minket kérdeznek, mi nem fogjuk támogatni ennek megépítését (indokolatlanul járdára helyezett egyoldali elválasztás nélküli kétirányú kerékpáros infra). Végül azonban nem tőlünk, hanem KMSZ-től kértek támogató nyilatkozatot. Meg is kapták.  A pályázat, ha nyer, az utat megépítik.

Kérdezzük: milyen szakmai megfontolás alapján támogatta a KMSZ a terveket? Miért nem kereste meg az MK szakembereit legalább egy kérdés erejéig? Mik azok az érdekek, amikért még most is partnerek a másik kijátszására? Mi értelme van ennek az egésznek?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!