Házasság előtti szex: válasz Tóta W. Árpádnak

2012. március 07. 09:31

„Te lány, én meg fiú na mizu, mizu, mizu?” Ennyi lenne? Ha ezt így gondolnád, valószínűleg nem élnél házasságban.

2012. március 07. 09:31
Konkoly Edit
Konzervatórium
„Mit is mond Jézus a szexualitásról? Mit mond a politikáról? Mi is a lényege Jézusnak?
 
Számomra nemcsak az, hogy Isten maga a szeretet, mert különben nem dobta volna oda prédának Jézust, meg hogy létezik bűnbocsánat, de az is, hogyha változtatni akarsz, azt először magaddal kezdd. Vagyis, ha most élne, valószínűleg hagyná a kormányt, meg a pártokat, még a Magyar Családtudományi Társaságot is. Jézus ennél sokkal nagyobb forradalmár. Nagyobb, mint Che Guevara, mint Andy Warhol vagy Jim Morisson, vagy Kertész Ákos és a többi együttvéve.
 
Pál apostol, aki Saulként legalább annyira mesének tartotta, sőt gyűlölte ezt az egész keresztény cuccot, mint te, megtérése után ki van akadva, hogy még mindig nem olyan, mint amilyen lenni szeretne. Nem egyszerű ez, ahogy a szex sem, mert hogy ennek az egész önmegtartóztató mesének a lényege önmagunkban van. Nem a társadalomban, nem a politikában, még csak nem is az egyházakban.
 
»Kicsilány, ou, szia, helló! álljunk össze, mint két kicsi lego ou na figyu már, mondom mi a szitu te lány, én meg fiú na mizu, mizu, mizu?« Ennyi lenne? Ha ezt így gondolnád, valószínűleg nem élnél házasságban.
 

A szexmánia filozófiai-lélektani gyökere a freudizmus, ami lényegében a darwinizmusból származik. Darwin szerint az ember viselkedése öröklött ösztönökből származik, így érthető az önző törekvésünk az élet élvezésére.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 213 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2012. március 07. 23:02
Hogy a tartalmi rész is szóba kerüljön, ezek szerint Tóta W. és egy mókus kb. azonos szinten van szexuális és érzelmi intelligencia szempontjából, azzal a különbséggel hogy a mókus egy aranyos, kedves kis lény ami a Tótáról nem mondható el.
Agricola
2012. március 07. 21:36
„Kicsilány, ou, szia, helló! álljunk össze, mint két kicsi lego ou na figyu már, mondom mi a szitu te lány, én meg fiú na mizu, mizu, mizu?” Ennyi lenne? Egy férfi-nő kapcsolatnak az állati szintre süllyesztése, nincsen összhangban azzal az ajándékkal, amit a természettől kaptunk a magasabb rendű emberi tudat formájában. Noha mi is a természet részei vagyunk, mint biológiai lények, tudatunk olyan speciális helyzetbe hozott bennünket, hogy egyre jobban képesek vagyunk megérteni a természet működésének műhelytitkait. Erre egyetlen más lény sem képes. A Biblia ezt a képességünket nagyon szépen így fejezi ki: Ettünk a jó és gonosz tudás fájának gyümölcséből.
Ouroboros
2012. március 07. 20:01
Mondani is akartál valamit, jányom? Nem sikerült.
pikkpakk
2012. március 07. 19:56
Utóirat... Meg erről a keresztényi dumáról is leakadhatnának ,max pár nyugger jön lázba ettől a témától...Ők meg úgysem olvasnak el ilyen véleményeket... És a végére kedves Edit ne legyél álszent...Nem szexeltél még soha ? És non-stop templomba jársz ? Mert ha igen ,akkor elnézést kérek tőled... De akkor én a helyedben gyorsan felkeresnék egy agykurkászt...Hátha még nem késő :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!