Hogyan legyünk jó baloldaliak és/vagy liberálisok?

2012. március 23. 07:46

Amit ti műveltek, annak nincs tétje. Nem vagytok kihívás.

2012. március 23. 07:46
Kínai Kálmán és Trágár Tóni
Mandiner

„Kedves Fiatal Baloldali és/vagy Liberális Barátaink!

Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – minket  nem vertek át) ab ovo hülyeség. Hülyeség, mert az egyik az egyenlőség, a másik a szabadság tökéletes világát szeretné megvalósítani, márpedig mivel az ember gyarló és tökéletlen, mondhatni egy tetű, ezért tökéletes világot nem tud létrehozni. Nem csoda, hogy bár elvileg meg akarjátok valósítani, néhány közhelyen kívül soha nem mondjátok meg, hogy pontosan milyen is lenne az a bizonyos tökéletes világ. Ehelyett a konkrét megnyilvánulásaitokból nagyjából annyi derül ki a ti tökéletes világotokról, hogy abban a transzszexuális romákat
beengedik a melegbárba, a tévében nem vetítenek olyan filmet, ami nektek nem tetszik, nem lehet 100 napnál tovább próbaidőn tartani a munkavállalókat, és tilos a magzatgyilkosság helyett örökbe adásra biztatni az anyákat. Ja, és persze nem Orbán Viktor a miniszterelnök, hanem valaki más, de hogy ki, azt ti se tudjátok. Meg világbéke és fák, fák, fák, ezek az aranyos zöld jószágok, amelyek a megfáradt embernek árnyékot, az aranyos madaraknak otthont adnak.

Végül is ez is valami, de azért valljuk be, nem olyan nagyon sok.

Hogy ez nem olyan nagyon sok, azt valószínűleg ti is tudjátok, de ha mégis hisztek mindebben, az a ti dolgotok. Felőlünk nyugodtan hihettek, amiben akartok – ebben például alapvetően különbözünk tőletek.

Természetesen meg kell jegyeznünk: az, hogy ti hülyeségekben hisztek, semmiféle felmentést nem ad bármely magát jobboldalinak, konzervatívnak, kereszténynek, nemzetinek, polgárinak stb. nevező kormány – így a jelenlegi  Orbán-kormány – egyetlen köcsögségére vagy bűnére sem. Az alább leírtak sem.
De mi most nem a fentiek miatt írunk nektek, hanem azért, mert unatkozunk. Pontosabban nem unatkozunk, elfoglaljuk magunkat egy csomó szép és hasznos dologgal, de azt a nem túl sok időt, amit közéletre fordítunk, kezdjük nagyon unni – ugyanis amit ti műveltek, annak nincs tétje. Nem vagytok kihívás. Egy hétméteres nílusi krokodil és néhány varangyos béka küzdelme hosszú távon akkor is unalmas, ha a békák marha nagyra felfújják magukat. Sokkal izgalmasabb, ha két krokodil, vagy legalább egy krokodil és egy csomó piranha harcol egymással – ha van tét, és az erőviszonyok kiegyensúlyozottak, akkor az ember szívesebben választ magának egy oldalt, és követi figyelemmel a meccset.

Szóval azt szeretnénk, ha nem lennétek ilyen komolytalanok, és a fárasztó hőzöngés helyett végre felmutatnátok valamit. Ennek érdekében összegyűjtöttünk nektek néhány jó tanácsot.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heima
2012. március 24. 10:17
mókás látni h minden faszfej magára vette a cikket
Ouroboros
2012. március 23. 22:07
Rég olvastam ilyen igaztalan és szar cikket, gracca hozzá. Illik a Robin Masters-vonalhoz, szutyok kollaboránsok, államtitkárnövendékek.
maniac13
2012. március 23. 21:37
Nagyon jó és tanulságos írás, gratulálok hozzá. Érdemes elgondolkodni rajta.
elendem
2012. március 23. 21:13
Érdekes, hogy ilyen hosszú kommentsor született egy alapvetően ennyire gyenge írásra. Szerintem szánalmasan izzadtságszagú: érveket alig hoz fel, vagdalkozó indulatot viszont sokat. Kár, mert a téma - jól megírva - akár érdekes is lehetne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!