Ki ölte meg Elodiát?

2012. március 03. 15:32

A román aktuálpolitika nagy kérdése, hogy a demokrata-liberálisok ellenzéke, ami a szocialistákból és a liberálisokból áll, eléri-e az 50 százalékot.

2012. március 03. 15:32
Kelemen Attila
Komment.hu

„A román aktuálpolitika nagy kérdése, hogy a demokrata-liberálisok ellenzéke, ami a szocialistákból és a liberálisokból áll, eléri-e az 50 százalékot. A matematikát megnehezíti egy új politikai erő megjelenése, amely a felmérésekben 6-9 százalékkal szerepel, így vélhetően bekerül a parlamentbe. Az alakulat A Nép Pártja - Dan Diaconescu nevet viseli. Dan Diaconescu a bukaresti OTV tulajdonosa, körülbelül 30 millió eurós vagyon birtokosa. Halk szavú, nem különösebben szofisztikált, és botrányhős. Egy alig pár napos adatsor szerint a médiában a hetedik leggyakrabban említett romániai férfi. Az utóbbi időszakban két fontos hír volt vele kapcsolatban, az egyik, hogy zsarolásért eljárás indult ellene, a másik, hogy pártjának, amely a nevét viseli, de amelynek nem tagja (sic!) államelnök-jelöltje.

Normális helyzetben Dan Diaconescuról nem kellene tudnunk semmit - írja 2010 nyarán Andrei Plesu, akit kicsit szelídebb, kicsit megértőbb TGM-ként lehetne pozícionálni a magyar olvasók felé. Plesut összegezve Diaconescu legfeljebb egy kültelki csibész intelligenciájával dicsekedhet, meglehetősen hozzávetőleges a viszonya a román nyelvhez, megjelenése és viselkedése a banális és kínos között ingadozik. Tulajdonságok nélküli ember, aki mégis milliomossá és celebritássá válhatott Romániában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. március 04. 09:56
A neobolsevikok mindehol egymásra találnak. (szici+liberó)
novara
2012. március 03. 16:16
Nem kell Romániáig sem elmenni azért,hogy ilyen rendszerváltó "állatfajtával" találkozzunk. Van ilyen a mi kis vadasparkunkban is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!