A Károlyi-szobor, bárhova viszik, zarándokhely lesz

2012. március 29. 11:59

A sunyi rezsim az éj leple alatt gyáván eltávolította az első magyar köztársasági elnök szobrát.

2012. március 29. 11:59
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Demokratikus Koalíció

Ami várható volt, bekövetkezett: a köztársaság után Orbán Viktor a köztársaság emlékművét is meggyalázta. A sunyi rezsim az éj leple alatt gyáván eltávolította az első magyar köztársasági elnök szobrát.

Károlyi  Mihály útjában volt a jobboldalnak, mert szobra szimbóluma volt a polgári demokráciának; annak a polgári demokráciának, amelyet először  Kun Béla, másodszor Rákosi Mátyás, harmadszor pedig Orbán Viktor döntött meg. Ezzel az önkényuralmi rezsim a viszonosság reményében újabb  szívességet is tett szélsőjobboldali szövetségesének.

Károlyi Mihály először Horthy elől, másodszor Rákosi elől, szobra pedig  most Orbán Viktor elől kénytelen emigrálni.

Bárhová vigyék is azonban, új otthona zarándokhellyé fog válni a  polgári demokraták, a köztársaságpártiak és a jogállam hívei számára. Az  Orbán-rezsim megbuktatása után pedig a demokratikus erők gondoskodni fognak arról, hogy az emlékmű visszakerüljön méltó helyére, a Kossuth térre.

Gyurcsány Ferenc elnök

Demokratikus Koalíció

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2012. március 30. 12:28
Károlyi hazaáruló és népnyúzó volt... Nem szól a gyurcsányi fáma a vörös terroristák,és lenin fiúk rémuralmáról,akiknek Károlyi statisztált. A Jókai parkban szép helyen lesz,bár szerintem a komcsi szoborparkba való,Osztyapenkó és a vasököl mellé !
bornemiszabela
2012. március 30. 12:11
Zarándokohaccc is, böszme. Károlyi pont olyan balfasz volt, mint te.
foma
2012. március 30. 11:41
Gyurcsány! Végre már te is méltó helyedre kerülnél! (Basszameg!)
hakos
2012. március 30. 11:20
Nem csoda, hogy a 21.század elejének elkúrója ennyire vonzódik a 20. század elejének elkúrójához. Még az alakjukban és fejtartásukban is van valami hasonló degeneráltság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!