Árpád, hülye vagy?

2012. március 19. 15:59

Nem, nyilván nem vagy hülye. Igazából nem is veled van baj, Árpád, hanem a kollektív bűnösség elvével, amire példa az írásod.

2012. március 19. 15:59
Balavány György
Balavány György
hvg.hu

Biztos, hogy sok az áldozat, és ez felháborító. Nézd meg: én is írtam a papi pedofiliáról a Nemzetben, követelve, hogy a Vatikán adja ki az elkövetőket. Nem tudom, a Vatikán mennyire hallgat rám, de azért az nem igaz, hogy eltussolják az ügyeket: II János Pál már 2002-ben zéró toleranciát hirdetett a gyerekek megrontása ellen, és maga a Szentszék tárta fel, hogy átlagosan minden századik pap pedofil hajlamú.

Idén februárban indított a Vatikán internetes kampányt a pedofília kiszorításáért. Tudsz egyáltalán olyan szervezetről, amely nyilvános kampányt indít a saját berkein belül zajló bűnök ellen? (...)

A római katolikus egyház hatalmas keresztény felekezet, meglehetősen öreg és lomha, és sok bűnös tagja van. Sőt, kizárólag bűnös tagjai vannak, olyan bűnösök, mint te vagy én. Csak ott az a norma, hogy gyakorolják a bűnbánatot, és bukás  esetén igyekeznek jó útra térni. Nyilván, egyetlen gyerek megrontása is borzalmas tragédia. De a katolikus egyházon belül – az általad emlegetett, légből kapott statisztika ellenére nyugodtan merem állítani –  a gyerekek biztonságban vannak. Szerintem nézd meg például itt Csaba Atya árváit, aztán olvasd el újra a cikkedet.

A szöveged premisszája, hogy a katolikus egyház úgy zusammen pedofil. Ez ugyanaz, mint amikor az »allahisták robbantgatnak«. Ami pedig ugyanaz, mint amikor »a cigányok lopnak«. Mint mikor »a zsidók kalmárlelkűek«, »a németek nácik«, »a jobboldaliak antiszemiták«, a magyarok »genetikailag alattvalók«. Ugyanaz, mint amikor »a Fidesz tolvajbanda«, »a Szadesz parazita«. Mint ha azt mondanám, Tóta hazug és perverz publicista.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bélus
2012. március 20. 13:25
A múlt héten a TótaW egy kereszténygyalázó cikket sem írt. Nagyon megijedtem, azt hittem, hogy be(meg)tért. Most igyekszik bepótolni. Ami a vélt vagy valós pediofiliát illeti: attól, hogy részeges a matektanár, a Pithagorasz-tétel még igaz (aki a Magyar Bálint-féle sűllyesztett érettségit tette, annak szívesen elmagyarázom, hogy mi is ez a tétel).
blogen
2012. március 20. 12:48
Most már Balavány-TótaW deathmatch is lesz, mert így juszt sem lesz olajfa, pedig nagy szükség lenne rá, hogy két-három öt-tíz százalékos párt helyett egyetlen egy öt-tíz százalékos nagykoala maradjon csak baloldalon!
Zokni
2012. március 20. 09:28
Kedves Szerző! Nem tudom, mit írt "Árpád", de egy dolog tény a társadalmi folyamatokat tárgyilagosan figyelő számára: amikor a katolikus egyház - nyilván egy más erkölcsi közegben, ahol az emberhalál, erőszakosság szinte hétköznapi valóság volt - bevezette a cölibátus intézményét, még nem volt igazán átlátható a köz- és hétköznapi élet. Másképp voltak kiszolgltatva a gyengébbek, és más bűnöket kellett megtorolni isteni szigorral. Ehhez képest egy gyermeki kacagással benépesített paplak igencsak bocsánatos "bűn" lehetett a Mindenható számára... DE ma, a vallási elvektől, az egyházi erkölcstől, a bibliai hagyományoktól teljesen független természetes hajlamok elfojtása valóban benne hordozza a szervezetben az "ördög csábítását". Ezzel szemben viszont ott van a MEGFIZETHETETLEN állhatatosság, az önmegtartóztatás, az önfeláldozás, melyeket az egyház tisztségviselői állítanak az egyház szolgálatába. Ez itt a dilemma... Ahogy a reformáció gyermekeiben meg a "bűnös vágy" és a "bűntelenség" szentségének mindennapos ellentmondása... Éljen a dialektika!
OmegaMale
2012. március 20. 08:01
Na EZ az igazi Alien vs. Predator. TWÁ vs. Balavány XD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!