Folyamatos támadás alatt a szuverenitásunk – interjú Tuzson Bence igazságügyi miniszterrel
Mi várható a soros elnökségtől az igazságügy területén? Mit gondol az uniós vitákról? Mit tehetünk Európa és hazánk versenyképességéért?
Változó, hogy a vendégek mennyire választanak tudatosan bort maguknak, de egyre inkább jellemző - mondja Zsófi, a Most és a Jelen borbárosa.
„- Mióta vagy borbáros, honnan jött a bor iránti elkötelezettség?
- 2011. májusában kezdtem el dolgozni a Jelen Borbárban, ami akkor már bő fél éve működött. Novemberben megnyitottuk a Most Borbárt. Kb. 6-7 éve kezdtem el érdeklődni a minőségi borok iránt. Előtte is fogyasztottam bort, de nem nagyon figyeltem arra, hogy mit iszom. Aztán rájöttem, hogy mennyire sokrétű ital is ez. És ami a legszebb, hogy mindig akad új felfedezni való!
- Mennyire tudatosan választanak a vendégek, vagy rádbízzák magukat a döntésben?
- Változó, hogy a vendégek mennyire választanak tudatosan, de egyre inkább jellemző. Annak aki tanácstalan, vagy annak aki kísérletező kedvében van nagyon szívesen ajánlok. A legjobb része a munkámnak az, amikor kitalálom valakinek az ízlését!
- Hogy alakul egy borbár kínálata? Mik a beszerzési szempontok?
- A borválaszték kialakításánál sok mindent figyelembe kell venni. Nálunk a legfontosabb, hogy színes legyen a paletta. Szeretnénk minél több fajtát és stílust megmutatni. Figyelnünk kell természetesen az árat is. Persze a személyes ízlésünk sem elhanyagolható szempont. Ha összeállt a borlap, figyeljük a vendégek reakcióit. Azokat a borokat amik kevésbé fogynak lecseréljük. Így alakul, reményeink szerint szépül a kínálat!”