Ami kevésbé fogy, lecseréljük

2012. február 29. 10:49

Változó, hogy a vendégek mennyire választanak tudatosan bort maguknak, de egyre inkább jellemző - mondja Zsófi, a Most és a Jelen borbárosa.

2012. február 29. 10:49
Zsófi
Bor-neked

„- Mióta vagy borbáros, honnan jött a bor iránti elkötelezettség?

- 2011. májusában kezdtem el dolgozni a Jelen Borbárban, ami akkor már bő fél éve működött. Novemberben megnyitottuk a Most Borbárt. Kb. 6-7 éve kezdtem el érdeklődni a minőségi borok iránt. Előtte is fogyasztottam bort, de nem nagyon figyeltem arra, hogy mit iszom. Aztán rájöttem, hogy mennyire sokrétű ital is ez. És ami a legszebb, hogy mindig akad új felfedezni való!

- Mennyire tudatosan választanak a vendégek, vagy rádbízzák magukat a döntésben?

- Változó, hogy a vendégek mennyire választanak tudatosan, de egyre inkább jellemző. Annak aki tanácstalan, vagy annak aki kísérletező kedvében van nagyon szívesen ajánlok. A legjobb része a munkámnak az, amikor kitalálom valakinek az ízlését!

- Hogy alakul egy borbár kínálata? Mik a beszerzési szempontok?

- A borválaszték kialakításánál sok mindent figyelembe kell venni. Nálunk a legfontosabb, hogy színes legyen a paletta. Szeretnénk minél több fajtát és stílust megmutatni. Figyelnünk kell természetesen az árat is. Persze a személyes ízlésünk sem elhanyagolható szempont. Ha összeállt a borlap, figyeljük a vendégek reakcióit. Azokat a borokat amik kevésbé fogynak lecseréljük. Így alakul, reményeink szerint szépül a kínálat!”

Amerika választ! Kövesse élőben november 5-én a Mandiner Facebook-oldalán vagy YouTube-csatornáján!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!