A kerekasztal elvtársai

2012. február 20. 07:23

A Baka szerint az ország gondjainak megoldására lehet olyan baloldali forgatókönyvet összehozni, amit Orbán Viktor vezényelne le!

2012. február 20. 07:23
Ugró Miklós
MNO

„A csütörtökön megalakult »Baloldali Kerekasztal a Változásért« (Baka) nevű szövetség sem ígérkezik életrevalóbbnak, mint korábbi, hasonló célokkal gründolt társai, viszont bizonyos, hogy csendes megszűnése sem fog bonyolultabb társadalmi traumát okozni. (...)

Az alapítók listája attól izgalmas igazán, hogy kik nem telepedtek oda az asztal köré. Megjelentek a Thürmer Gyula-féle Magyar Kommunista Munkáspárt, a Vajnai Attila-féle Munkáspárt 2006 (amelyik kommunistább, mint a Thürmer-féle párt), a Kapolyi László és Schmuck Andor vezette Magyar Szociáldemokrata Párt (ami annak a jele, hogy a jobb sorsa érdemes szocdemek 1948 óta tartó hányattatása még korántsem ért véget), a Trasciatti Attila fémjelezte Zöld Baloldal (amely pártot valaha Tamás Gáspár Miklós irányította), s a szép hölgyek társaságát felettébb kedvelő elnökhelyettes, Balog András vezetésével az MSZP küldöttei. Feltűnő az egyébként mindenkivel már-már mániákusan összefogni akaró Demokratikus Koalíció hiánya, bár az kérdéses, hogy a résztvevőknek Gyurcsányék hiányoztak-e. Másrészt, néhány hónappal korábban Schmuck Andor még olyan ellenzéki kerekasztal létrehozását hirdette meg, amelyhez minden »demokratikus« erő csatlakozhatott volna, így az LMP, az MDF-származék JESZ, a szakszervezetek és civil szervezetek is. Erősen foghíjas a kerekasztal, s még azt sem tudni, kire osztják a baloldali Artúr király szerepét. Csak az bizonyos, a maguk sajátos Szent Grálját hamar megtalálhatják Vajnai Attila hajtókáján. Ám félretéve minden prekoncepciót és prejudíciumot, a programjuk roppant eredeti, azt meg kell hagyni. Mert nem ám az a céljuk, hogy nekiessenek Orbán Viktornak, és ripsz-ropsz leváltsák, hanem az, hogy érdemi megoldásokat találjanak az ország problémáira. »Ha azonban a megoldásokhoz az Orbán-kormány leváltásán keresztül vezet az út, akkor ezt az eszközt is használni fogjuk« – jelentette ki a kerekasztal egyik kóbor harcosa, aki eltévedhetett a Gyaloggaloppban. Mindenesetre ez azt jelenti, hogy a Baka szerint az ország gondjainak megoldására lehet olyan baloldali forgatókönyvet összehozni, amit Orbán Viktor vezényelne le!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2012. február 20. 14:02
Szerzőkém! Ha elhiszi, hogy szerintük van olyan megoldás, mely Orbán Viktorral EGYÜTT képzelhető el, akkor miért nem hiszi azt, hogy e megoldás szerintük NEM okvetlen baloldali, hanem csak olyan, mely "megoldja az ország problémáit"!? Egyébként meg szavakon lovagol...
magnamater
2012. február 20. 10:52
Szerencsétlen baloldal, észre se vette, hogy már nem az Orbán kormányt, hanem az országot rombolja le, ráuszítva hazánkra az egész világot. Orbánnal vagy nélkül, nehéz lesz e folyamatot megállítani.
balbako_
2012. február 20. 07:51
Újabb adalék a kettős beszédre. A Fideszt kommunistázók elvtársi csókban forrnak össze a kommunista pártokkal. Hja a hatalom, a hatalom! Ugyanakkor az EU-ban ugyan ez a helyzet. Ott is elvtársi csókok, lapockalapogatás, marok-pumpálás és szeretet, nagy nagy szeretet a kommunistákkal együtt. Ennyit a komoly rendszerváltási hajlamról, a nómenklatúra aljasságáról és a parasztvakításról!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!