A szeretet ünnepét Karácsonynak hívják

2012. február 14. 14:28

Hagyjuk már békén egymást ezzel a cukrostakonyban cappogó valentinozással.

2012. február 14. 14:28
Saly Noémi
Facebook

„Hagyjuk már békén egymást ezzel a cukrostakonyban cappogó valentinozással. A szeretet ünnepét Karácsonynak hívják. Ez a szar csak arra jó, hogy a Karácsony és Húsvét közötti holt időben is legyen mivel fölösleges pénzkidobásra sarkallni a hülyéket. Amúgy meg: akit szeretsz, azt szeresd egész évben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2012. február 15. 06:57
Én tisztelem azokat is, akik, ebben a rohanó világban, a Valentin napon megállnak egy pillanatra, és a kedvesükkel töltenek néhány meghitt pillanatot.
Feyszáll
2012. február 14. 22:38
Hátja, a mai "felgyorsult" (hol, hova, mikor, miben?) világban egy nap alatt akarják elintézni sok-sok évtized fárasztó mindennapos aprómunkája, sokszor keserves önfeláldozása helyett az un. szeretetet. Ölég egy lila, levegővel teli műanyag szivecske, ma neked, jövőre egy másiknak meg egy harmadiknak.
juliosastre
2012. február 14. 20:52
Itt van ez a sok mai Pilinszky-vers, hadd idézzem egy gondolatát is: az ünnep az időbeli életünk találkozása az időtlennel. A Valentin-nap, Fák és madarak napja stb. nem ünnep, mert nincs benne az időtlen. El lehetne még azon filózni, hogy lényegében minden ünnep a szeretet ünnepe, például mert az időtlenben már csak a szeretet számít. Az ünnep tartalmában viszont nincs cukormáz-faktor. Jól kifejezi ezt egy ismerősöm éles meglátása: "A szeretet ünnepe a Nagypéntek, nem a Karácsony".
várúr
2012. február 14. 18:54
Valentin nap... A szokásos import sznobkodás, mint az ír eredetű Halloween. Ennyi erővel átvehetjük a Tonga szigeti ősi eredetű kannibál fesztet, ahogy a meleg büszkeség napját, stb. Van itt már minden: madarak és fák napja, apák napja, Szt. Iván éj... Éjjen az ombibusz tetején vagy a háztető tetején (Hegedűs a háztetőn).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!