TGM különös antikapitalizmusáról

2012. február 17. 16:30

TGM nem akar demokráciát, és ez határozottan veszélyes program: szabadságunk, tulajdonunk elleni terv.

2012. február 17. 16:30
LetterForce
Kapitalizmus.hu

„Most nézzünk bele az új írásába. (...) »Nálunk elképzelhetetlen, hogy a válság és a megszorítások miatt a radikális baloldal törjön előre, mint Görögországban.« Mint Görögországban? Nézzük csak:

»A parlamenti szavazással egyidejűleg súlyos zavargások voltak Athénban. Több tízezren vonultak föl tiltakozásul a bércsökkentés és a közalkalmazottak tervezett tömeges elbocsátása miatt. Az eleinte békés tüntetés erőszakba torkollott, randalírozók összecsaptak a rendőrséggel, legalább 80 ember - köztük 30 rendőr - megsérült. Beszámolók szerint súlyos károk keletkeztek a belvárosban, több épületet felgyújtottak.« 

Persze TGM nyilván nem magát a zavargást akarja, csak olyasvalamit, aminek a következtében zavargás lesz. A mondatból viszont egyértelmű, hogy TGM vágya a szélsőbal előretörése. Szó sincs itt arról, hogy ő a mérsékelt bal híve lenne. A radikális baloldal óhajtott előretörését a liberális baloldal ellenzékbeli dominanciája okozza a cikk szerint. Az írás másik helyén kormánypártiakat is megnevez, akik ebbe a liberális »torlaszba« tartoznak szerinte ( pl. Martonyi Jánost).  Megállapítja:

»A népet a kormány és az ellenzék elhallgattatja.« Kifejti, hogy a kormány,  a »mérsékelt ellenzék«, az EU és az IMF "depolitizálja a néptömegeket, amivel egyenesen a szélsőjobboldal karjaiba kergeti."

TGM viszont a szélsőbaloldal karjaiban szeretné látni a népet, ez egyértelmű, és ez egyértelműen komoly gond. 
TGM sok helyen  szónokol, és én továbbra sem értem, mit keres a képernyőn (meg a HVG-ben), amikor legfeljebb a Neoanarchista Front Központ televíziójában lenne helye?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Noel
2012. február 18. 10:11
TGM egy Fasz.
anticonstitutionnelle
2012. február 18. 10:08
Én még Bauert is értelmesebbnek tartom nála. Ez azért velős sértés.
Agricola
2012. február 18. 09:54
TGM írja: „Több tízezren vonultak föl tiltakozásul a bércsökkentés és a közalkalmazottak tervezett tömeges elbocsátása miatt.” Az viszont nem éri el az ingerküszöbét, hogy az Európai Bizottság valamint az Európai Központi Bank illetékesei ezt követelik: „A magyar kormány közötti vita nem az elnöki fizetés összegéről szól, hanem arról, hogy a jegybanki függetlenség a monetáris döntéshozók mandátumával függ össze.” „ Ami azt jelenti, hogy a monetáris döntéshozók számára kiadott mandátum - és fizetés - annak kezdetétől a végéig nem változtatható. Pontosabban változtatható, ha a változtatást konzultáció előzi meg és megegyezés zárja le.” Azaz a monetáris tanácsnak vétójoga van a döntés meghozatalához. A „tömegeknek” viszont nem jár a vétójog az Európai Bizottság valamint az Európai Központi Bank illetékes elvtársai szerint. Orwell: Állatfarm című művében egyik alaptörvény eredetileg így hangzott: "Mindenki Egyenlő!" Később a disznók diktatúrája ezt így módosította: "Mindenki Egyenlő, (De vannak Egyenlőbbek)!" Akármennyire baloldalinak tartják TGM-et, neki esze ágában sincs, hogy az Európai Bizottság valamint az Európai Központi Bank illetékeseinek kettős mércéjével szemben kellene a „tömegek” érdekeit képviselnie, hanem inkább ő is meghunyászkodik az Európai Bizottság valamint az Európai Központi Bank illetékesei előtt. Alázatosan mondja: „Igenis főnök!”
Jancsipapa
2012. február 18. 09:50
Tudott már valaha valaki olyat mondani,kitalálni, csinálni,amit TGM ne tudott volna SOKKAL JOBBAN?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!