Fanatikusok

2012. február 27. 08:21

Hogy Magyarországon máig fönnmaradt a „posztkommunista” elit, ez azt jelenti: a mai dilettáns akarnokok még mindig nem tudták elfoglalni a régi szakértők stallumait, pedig ez járna nekik.

2012. február 27. 08:21
Lendvai L. Ferenc
Galamus

„Nemrégiben azután találkoztam a fanatizmusnak olyan megnyilvánulásával, amely a maga nemében párját ritkítja és nyíltságában egyenesen bámulatraméltó. A magyar kormány egyik tisztségviselője és a miniszterelnök tanácsadója, akinek pedig korábban észleltem értelmes és jó szándékú megnyilatkozásait is, a következőket mondta egy nyugati lapnak: »Mi lettünk ellenségkép az úgynevezett ’nyugati’ sajtó számára… Európában a legerősebb posztkommunista elit Magyarországon maradt fenn… Most a régi kommunisták, a gyerekeik és az unokáik szövetkeznek állítólagos liberálisokkal, és a Standarddal, a Neue Zürcherrel és a Süddeutsche Zeitunggal tesznek azok ellen, akik 20 éve a kommunizmus ellen, a demokráciáért harcoltak Magyarországon.« A nyugati sajtó tehát nem nyugati sajtó, csak »úgynevezett« nyugati sajtó; a Standard, a Neue Zürcher és a Süddeutsche Zeitung éppígy csak »állítólag« liberálisok (vagy éppen konzervatívak). Hogy Magyarországon máig fönnmaradt a »posztkommunista« elit, ez azt jelenti: a mai dilettáns akarnokok még mindig nem tudták elfoglalni a régi szakértők stallumait, pedig ez járna nekik, mert a kommunizmus ellen és a demokráciáért kizárólag ők harcoltak, más senki! Ámde mégis, még mindig itt vannak a régi »kommunisták«, holott már rég el kellett volna tűnniük, legalábbis az elitből, mert ott nemcsak nekik, de a gyerekeiknek és az unokáiknak sem juthat hely. »Megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyed iziglen…« Ez az ember meg van győződve róla, hogy csakis az ő pártja, a nagybetűs Párt az igazi nyugati, az igazi liberális és az igazi konzervatív, és egyáltalán, csak ő az igazi elit, vagy még annál is több: a kiválasztottak kasztja. Ezért aztán úgy gyűlöl mindenkit, aki nincs az ő Pártja pártján, ahogyan csak a legigazibb és legvérbelibb fanatikusok gyűlölnek: a Savonarolák és a Müntzerek fajtájából valók. Akik lehetnek bármily tisztességesek, elvakultságuk mégis borzadályt keltő, s így nem lehet mást mondani róluk: »Atyám! bocsásd meg nékik; mert nem tudják, mit cselekszenek.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szigno57
2012. február 27. 14:01
Vén Lendvai Gatyarohsztó Elvtárs! "Atyám! bocsásd meg néki; mert nem tudja, mit cselekszik." Hazaáruló tetves csahos banda, - elegünk van belőletek, hetedíziglen! Kockafejű nyanya megvan még?
kulakman
2012. február 27. 12:48
Ha nem birod a szőlőbort ,igyál kannásat az legalább meglátszik rajtad.!!!
Senye Péter
2012. február 27. 11:50
Az a bizonyos elit kiszolgálta az 'internacionalista' rendszert, most miért ne szolgálná a 'globális' rendszert? A feladat ugyanaz: a nemzeti érdekek megtagadása.
Biedermann
2012. február 27. 11:34
A mai" dilettáns" akarnokok talán demokraták,a Lendvai félék már rég deportálták volna Őket. M.o-n vad sajtószabadság van,ahol büszkén írhatnak Galamusék és emelt fővel hallgathatják Gyurcsányt.A Baloh féle Standard interjú nagyon jó,végre nem védekezik,talán ennek az újság olvasóit is elgondolkoztatják. Lendvain és társain nem lehet már segíteni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!