A disznófejű kisúr

2012. február 29. 08:51

„Az IMF csak a válság mélyítésére alkalmas” – így szól Andor tanulmányának egyik alcíme. Ismerjük el, ezt Vona Gábor sem tudná szebben mondani.

2012. február 29. 08:51

„Most előkerült a sifonérból egy régi Andor László-cikk, amely neki nagyon kínos lenne, ha ebben a világban még számítana az, hogy ki, mikor és mit mondott, s ahhoz képest mit állít most. Ó, az olvasók! Mit meg nem őriznek! Valaki talált egy huszonkét éves közgazdasági brosúragyűjteményt, amelyben Andor László éles szamurájkarddal vágja több oldalról ripityára az IMF-et. Idéz is Adytól, A disznófejű nagyúrból, merthogy Andor akkor még tőke- és nagybankellenes volt. (Ki nem volt az, aki addig lógott a pártállam csecsén, amíg meg nem szívta magát néhány millióval?) »Az IMF csak a válság mélyítésére alkalmas« – így szól Andor tanulmányának egyik alcíme. Ismerjük el, ezt Vona Gábor sem tudná szebben mondani a parlamentben, barnaéjfél-pillantását retináig mélyesztve a miniszterelnök tekintetébe.

A Gyurcsány-tanodából kikerült Andor Lászlónak természetesen megvannak a segítőtársai. Az unióban egyre fontosabb szerepet játszó Európai Bizottság jelenlegi magyarországi képviseletének vezetője az a Szűcs Tamás, aki Kovács László adóügyi biztos kabinetfőnöke volt. Ambrus Dániel, aki a Gyurcsány-kormányban külügyi vonalon dolgozott, ma a bizottság politikai elemzési főosztályának vezetője. Jankovics László, korábban a Költségvetési Tanács elemzési igazgatója pedig gazdasági elemzéseket készít az Európai Bizottság magyarországi képviseletének. Andor László is megőrizte szamurájkardját, csak ma már nem az IMF-et vágja ripityára, hanem saját hazáját és benne honfitársai életszínvonalát. Boldog, ha Magyarország ellen szavaznak az unióban, s elégedettségéről nyilatkozik, amiért az unió 142 milliárd forintnyi felzárkóztatási támogatást megvont tőlünk. Biztosan sok dühös ember van Magyarországon, aki emiatt magyarázatot követel Andor Lászlótól. Én szerény vagyok: mindössze A disznófejű nagyúr egy új elemzését szeretném hallani a jól fizetett uniós szakértőtől.

De a széles nyilvánosság előtt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2012. február 29. 15:32
Andor annyi fáradságot se vett, hogy elmenjen a döntéshozó tárgyalásra, holott azért kapja a fizetését. Majd óriási pofával egyetértéséről nyilatkozott. Nem Körmendy zsuzsáról vassn szó, hanem a bitanbg Andorról és főleg a kiküldőiről.
Gépész53
2012. február 29. 15:19
Úgy látszik Körmendy Zsuzsannának(meg még sokan másoknak) lövése sincs arról, mi fán terem az uniós biztos! Onnantól kezdve, hogy valaki uniós biztossá válik, onnantól kezdve nem a saját országának a képviselője, hanem az unió tisztségviselője, ha úgy tetszik, "alkalmazottja", bürokratája! Ez így volt anno Kovács Lászlóval, meg így van most is minden uniós biztossal. Innentől kezdve oktalanság hazaárulást meg egyéb hülyeséget emlegetni, mert az uniós biztost talán az önkormányzati jegyzőhöz lehetne hasonlítani: a törvényesség őre, az uniós szabályok és törvények betartatásának a felelőse. A biztosok egy határozatról szavaznak, de előtte informálisan már megállapodnak a dolgokról, ezért meglepetések nem szoktak történni. A látszat kedvéért valóban ott lehetett volna Andor László, de ez semmin sem változtatott volna. A kormánynak nem felháborodnia kellene, hanem végre elfogadható gazdaságpolitikára váltania!
Soma
2012. február 29. 14:32
Gondolom, azon senki sem lepődik meg, hogy a szocialistának, balliberálisnak minden konc megszerzése előtt változik a meggyőződése.
Bélus
2012. február 29. 13:12
Andor jókor volt jó helyen, hogy Gyurcsány/Bajnai/Kovács őt választotta erre a posztra? Hiszen ilyen képességű és tudású közgazdász még az MSZMP/MSZP holdudvarban is van kb. 940. Itt nem a gátlástalanság játszott szerepet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!