„Új információink és 2011-es Rizling Frissel töltött poharaink birtokában tovább haladtunk a labortisztaságú betonbunker legalsó szintjére, az erjesztő térbe. Az itt sorakozó, irányított fermentációra alkalmas, 50, 100 és 200 hektoliteres acéltartályokban válik borrá a közeli lejtőkről szüretelt termés. A Badacsonyról szürkebarát és kéknyelű, a Szent György-hegyről olaszrizling, a Csobánc-hegyről rajnai rizling, sárgamuskotály, és hárslevelű, a Somló-hegyről pedig olaszrizling és juhfark érkezik a tartályokba. Az arra érdemes alapanyagok rövid hordós érlelést is kapnak. (...)
A vendégszeretet ellenére nem távozhattunk anélkül, hogy ne firtassuk a Bazaltbor Badacsony Kft. és a Laposa család között pár hónapja történt szakadás okait. Póczik Péter tulajdonos így foglalta össze álláspontját: »Mi eddig is sokat tettünk Laposáékért, de útjaink kettéváltak. Márkanév tekintetében B-tervünk egyelőre nincs. Nem szerepel terveink között egy új név bevezetése.«