Olcsó cabernet sauvignonnak híg a leve

2012. február 20. 10:14

Rossz, nagyon rossz. Vannak kétségeim, hogy ez látott-e szőlőt. Ihatatlan.

2012. február 20. 10:14
Élet és bor
Élet és bor blog

„Nem akartam megírni ezt a bejegyzést, most mégis itt ülök és gépelem a szavakat. Magam sem tudom, hogy miért. Ezt a blogot nem azért hoztam létre, hogy lehordjak, cikizzek és pocskondiázzak, ez nem az én stílusom. De ugyanakkor nem tehetem meg, hogy elhallgatok bizonyos dolgokat, hiszen ezek az olcsó, párszáz forintos borok ott vannak a hiperek polcain, és rengetegen veszik. Meg kell tehát vizsgálni őket, hogy úgy mellesleg is képben legyen az ember, miből marad ki, amikor a minőségi borok ivása mellett teszi le a voksot. Szóval történt, hogy itt a teszkóban 900 forint magasságában kereste gazdáját egy száraz BB Cabernet Sauvignon 2008-ból. A régi emlékek felidézése miatt, illetve a puszta kíváncsiság okán vettem egyet, noha ebben az esetben maximálisan tisztában voltam a bornak a tulajdonságaival. Egyszerűen szólva: tudtam, hogy körülbelül mi fog várni rám, mikor kihúzom a dugót és kitöltöm a pohárba. Kicsit vulgárisan mondom: tisztában voltam vele, hogy úgyis szar lesz. Hát, az is volt. (...)

Na, térjünk vissza az ajándékhoz, aminek a neve Pro Vinum Selection Cabernet Sauvignon. Csábító a neve, nem? Ha utánanézünk az interneten, akkor találunk róla képet, meg leírást is, az ára fantasztikus, négyszáz forint alatt. Szinte biztos lehet benne az ember, hogy csúcsminőség kerül a kosárba, nem? Ugyan a címke nem nagyon hirdeti magáról, de ha tüzetesebben megnézzük, kiderül egy s más. Az első címke ennyi ír: száraz vörös tájbor. Oké. Hátul a szokásos regényes leírás alatt meg lehet tudni, hogy ez bizony nem magyar bor, hanem elméletileg olasz. Hát, szuper. Szóval fillérekért behozzák az olcsó olasz hulladékot, felcímkézik és eladják úgy, hogy a laikus magyar vásárló a hiperben azt hiszi, magyart vesz, még ha olcsó is? Minimum durva. (...)

Rossz, nagyon rossz. És ahogy konvergál a hűtőhidegtől a szobahőfokig, úgy romlik, jön a körömlakklemosó és az undorító kesernye. Vannak kétségeim, hogy ez látott-e szőlőt. Ihatatlan, 1 pont. Kólával sem próbálom ki. Zoli, köszönöm a mintát, de ezúton is arra kérlek: ne igyál ilyet, soha többet!”

Amerika választ! Kövesse élőben november 5-én a Mandiner Facebook-oldalán vagy YouTube-csatornáján!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsandor
2012. február 25. 19:50
Uraim,ne átkozódjunk,mivel kiváló szőlőfajtáink,boraink,kertészeink,borászaink vannak.Mekkmester menj D.Tamáshoz tanulni.
Theorba
2012. február 23. 20:51
(Copy-Paste) Az absztinencia nevű betegséggel születtem (pedig mit meg nem tennék, hogy a valóban egészségmegőrző borokat megszeressem, de képtelen vagyok alkoholt inni.) Egyszóval úgy tűnik, a borászok kezdték szponzorálni a mandinert. Vagy csak a Sárazsadányi társaság? (Tokaji Borház?)
Agricola
2012. február 20. 22:52
"Rossz, nagyon rossz. Vannak kétségeim, hogy ez látott-e szőlőt. Ihatatlan." Talán exportálni kellene olyan országokba, ahol engedélyezett a rabok kínvallatása. "Rabvallató" lehetne a címke felírata.
Szervtolvaj
2012. február 20. 22:51
Elfogadható árkategóriában futó és iható dél-balatoni borokat lehet azért találni, nekem speciel a Chapel Hill - talán tavalyelőtti - pinot noir-ja bejön 8-900 ft-ért. Persze ne várjunk tőle csodát, de a BB-féle istenkáromlásokhoz képest felüdülés. Aztán az 1200-2000 ft-os kategóriában már nagyobb a választék, ennél drágábbat meg csak ünnepekre. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!