„Bár nekünk, borisszáknak gyakorlatilag minden rossz borra kiadott forint nagyobb veszteség, mint egy jobb borra az értékénél több kiadott pénz. Nem az volt a lényege, hogy le tud-e az ember emelni egy Oremust vagy egy Sauskát a hipermarket polcáról, mert le tud emelni már, van. A cél inkább az volt, hogy olyan borokat nézzünk meg, amelyek árcímkéjétől nem riad vissza még egy mezei vásárló sem, aki tulajdonképpen nem ért a borokhoz, csak inni akar egyet, olcsón. Ilyeneket kerestünk, a plafon 2000 forint volt, ennyit találtunk még megengedhetőnek. (...)
3, Danubiana Cabernet Sauvignon 2009
13% alkohol, Aldi, 1299 Ft
A bor címkéjén Dúzsi neve virít, nehéz nem észrevenni. Örülünk, hogy megtaláltuk az olcsó mennyországot, de hamar csalódunk, ugyanis nem Dúzsi Tamás termelte, csak a nevét adja hozzá. Hát, abban a hitben éltünk, hogy egy nagyobb borász nem adja a nevét akármihez, még az Aldiba sem. Mert tudja, hogy vannak elvetemült borbuzik, akkor utánamennek, kiszúrják és jól lebuktatják. A bor színe a sötéttől igen messze van, rozsdás villanások jellemzik ezt is. Klóros szag és mesterkeltség. Mintha egy kémiai laborba térnénk be. Hogy mi van? Nem is értjük, nézzük a címkét, Dúzsi Tamás, és közben forgatjuk a poharunkban ezt a borzalmat.
Kandi kamera? Kész átverés? Sajnos egyik sem. Disszonáns, rossz borral van dolgunk, nélkülözi a természetességet és a gyümölcsösséget. Kifejezetten rossz inni, keserű, savanyú, klóros, vegyszeres. Nem csak unalmas és üres, hanem disszonáns, hibás és rossz is, ezt nem issza meg még a legelhivatottabb borkedvelő sem. 2 pontot kínáltam meg neki első nekifutásra, de ez bizony rosszabb, mint a Hilltop, ezért csak 1 pont. Érdekelne, hogy Dúzsi Tamás miért adja a nevét ehhez a hulladékhoz, amit mellesleg H-0058 termelt és palackozott. Szégyen.”