Feri bá, tessék inkább betiszázni, oda való minden régies gondolat

Ma Gyurcsány Feri bácsi is évet értékelt. Csak a szokásos üres és demagóg szövegeket nyomta, amiket szokott.

A sommelierek kóstolni tudnak ugyan, de legtöbbjüknek fogalmuk sincsen, hogy valójában hogyan készül a bor.
„Tehát, hogy mi a bajom a sommelierekkel általában? Hogy kóstolni tudnak ugyan, de legtöbbjüknek fogalmuk sincsen, hogy valójában hogyan készül a bor. Tudják azt, amit elmondanak nekik, tudják, amit a könyvekből el lehet olvasni, de hogy a valóságban egy-egy borászati lépés mit eredményez a borban, hogy egy-egy borjelleg minek hatására alakulhat ki, na arról a legtöbb esetben fogalmuk sincsen. (...)
Ami engem csak azért bánt, mert emiatt fordulhat elő, hogy Magyarország legjobb sommelierje ide oda csaponghat, annak függvényében, hogy éppen kinek a borai kerülnek szóba. Szerintem ha valaki keresztes háborút hirdet valami ellen és valami mellett, érdemes előbb eldönteni, hogy mik legyenek a szent dogmák, kijelölni a határvonalakat, ahol elválhat a szar a májtól. Mert ezek nélkül sajnos csak sárdobálás folyik itten már évek óta, amiből egyik oldal sem profitál.
És végül a sommelier is annyira ledegradálja magát, hogy egy kis mitugrász lesz, aki behúzza a pénzes vevőket, nyomja a süket dumát és amikor a borásznak vagy a vendégeinek elege lesz, csak le kell lőni. »Mert erre jó.« Hogy ezt pont Kovács Antalról mondta tavaly egy neves borász egy közös fellépésük előtt? Hát kicsi a világ...”