Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A magyar „Palikot”

2012. január 27. 11:50

Egyre több jelét láthatjuk annak, hogy markánsan liberális irányba vezeti a Demokratikus Koalíciót a volt szocialista miniszterelnök.

2012. január 27. 11:50
Takács Gábor
MNO

„Az egyházellenesség azért is hálás témának tűnhet Gyurcsány Ferenc számára, mert jelentős részben ennek köszönhette sikerét a lengyel politikai színtér leginkább megosztó egyénisége, Janusz Palikot. Mint ismeretes, a kormányzó ODS-ből kivált botrányhős által alapított mozgalom a semmiből tíz százalékos parlamenti erővé tudott válni a tavaly őszi lengyelországi választáson. Márpedig, ha az erőteljesen katolikus Lengyelországban ennyire bejött az egyház és az az által képviselt értékek rugdosása, akkor micsoda eldorádója lesz ennek az irányzatnak Magyarország! És ki lenne ehhez megfelelőbb vezér Gyurcsánynál, aki Palikothoz hasonlóan sikeres nagyvállalkozóként szállt be a politikába, és aki – bár a Palikot-stílusú polgárpukkasztás helyett inkább a politikai giccs területén mozog otthonosan – hasonlóan örökmozgó, feltűnési vágytól hajtott személyiség?

Nagy különbség persze, hogy a DK vezetőjét korábbi kormányfői teljesítménye alighanem örökre vállalhatatlanná teszi nagyon sok, az antiklerikalizmusra (és a liberalizmusra) egyébként fogékony választó szemében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZolieM
2012. január 27. 15:29
"...örökmozgó, feltűnési vágytól hajtott személyiség" Tökéletes jellemzés, bár korántsem teljes kórtörténet.
Obulus
2012. január 27. 15:22
Szerintem Gyurcsánynak van annyi önértékelő képessége, hogy ne dédelgessen miniszterelnöki álmot. Csupán a DK-nak akar, ezzel a nekem is visszatetsző, panellakó kampánnyal támogatókat szerezni. Majdnem olyan utálattal töltött el ez az akciójuk, mint a fel, fel te éhes proletár éneklésük. A liberális irányba nyitásról és az elszakadásról a borzalmas MSZP-től, jó a véleményem. Gyurcsány amikor az MSZP-ben volt, már akkor is a liberalizmus felé húzott, ezért nem tudta elfogadni az MSZP-s többség. Az MSZP-sek is minden bajért a liberálisokat okolják, pedig csak a tükörbe kellene nézniük.
kesztió
2012. január 27. 15:01
Politikai giccs? Na, persze. Ki is beszél? A politikai giccset tökélyre fejlesztő kormány vazalluslapjának újságírója?
gentry
2012. január 27. 14:45
Ne tessék már sértegetni Janusz Palikot-ot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!