Selyemzsinór Tarlósnak

2012. január 31. 12:07

Tarlós nem azért váltott pártot, hogy most hagyja, hogy dirigáljanak neki.

2012. január 31. 12:07
Szalai Anna
NOL

„A mór megtette. De maradna. Hiába küldenek neki egyre egyértelműbb jeleket. Tarlós István főpolgármester csak folytatná, amit elkezdett. A fővárosi intézmények önnön képére formálását, a rendteremtést, a pénzügyi ráncba szedést, a kulturális iránymutatást, az eladott közművek visszavételét, az utcák, aluljárók kisöprését. Az erős kéz politikája sokaknak tetszik.

Egyre többeknek nem. Nem csupán a hivatalból ellenzéknek. Nekik gyakorlatilag semmi beleszólásuk sincs a kormánypárt és a főváros politikai táncjátékába. Még rálátásuk se igen. Az oldalzsöllye takarásából bekiabált kritikáik visszhangtalanul hullanak alá. Mellékesek. Csakhogy a kormány is ráunt a statisztaszerepre. Nem erre fizettek be. Birtokolni szeretnék a várost. Maguk alá gyűrni.

A kezdetben szorosan zárt pénzcsapok ugyan szivárogni kezdtek, de még messze nem eléggé. A fővárosi kincstárat őrző szürke eminenciás szűrét is kitették, de a kontroll még mindig túl erős. Kezesebb, előzékenyebb városvezetésre vágynak a kormányban. A fővárosi Fidesz-frakció meg is adná nekik. Tarlós nem. Nem az a típus. Nem azért váltott pártot, hogy most hagyja, hogy dirigáljanak neki. Orbántól talán eltűri, de a többiek kevesek ehhez. S ezt folyton az orruk alá is dörgöli. Egyre bosszantóbb az a városmentő dicsfény, amit oly ügyesen kanyarít a feje fölé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
andrasvirag
2012. január 31. 23:11
lényeges jelenségre világít rá a riporter elvtársnő.
Scarlet Crusade
2012. január 31. 14:04
Ej pedig de jo volt amikor ropkodtek a Nokias dobozok, hullottak a whisky-s dobozok (telis tele penzzel), papi ruhaban fajtalankodtak a buzik az Andrassy-n, keresztenyeket irtott egy bebaszott jordanparti a Tilos Radioban, kotettettek a zsiros kommunikacios szerzodesek, Demszky megvadult farkaskent vicsorgott a gonosz nacikra (leanykori nevukon budapesti polgarok de ez nem erdekes), hagyomiki tomte a parizert, libazsirszaggal kevert klarinetdallam terjengett Lipociaban, etc, etc, etc. Szep idokvoltak ezek, igaz-e Szalai elvtarsno?
durrbele
2012. január 31. 13:21
Ha a fővárosiaknak jó a Tarlós akkor hajrá és támogassák.Én innen ezt nemtudom eldönteni.Viszont hogy keménykezű,öntörvényű az lejön a beszédéből.
Honfi-fi
2012. január 31. 13:11
Fizetett bolsevik hazudozás, szándékos dezinformálás és zavarkeltés az írás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!