Kétéltűek

2012. január 13. 12:34

Jó esélyünk van itthon a legnagyobb gerinctelen kétéltűek – remélhetőleg szintén világszenzációnak számító – felfedezésére.

2012. január 13. 12:34
Stumpf András
Heti Válasz

„Izgalmas természeti jelenségekért persze nem feltétlenül kell Pápua Új-Guineáig utaznunk, elég itthon kutakodunk. Jó esélyünk van például a legnagyobb gerinctelen kétéltűek - remélhetőleg szintén világszenzációnak számító - felfedezésére.

A lelőhelyet megtalálni persze nem könnyű, de például, ha a Tiszta Kezek Mozgalomban jelenlegi hatalmat rettegő, néhány hete még azt szolgáló művészettörténészek, vagy a hisztérikus nagynénje levelével Schiffer Andrást kicsinálni igyekvő galamúmiák környékén kutakodunk, nagyon nem mehetünk mellé. A parlament is jó terep: táskával tüntetőket fejbe vágó keresztény képviselők, korábban kordont bontó, majd tüntetők rendőri elhurcolásán örvendező politikusok környékén is érdemes kutakodni, de esély van a sikerre a plágium-ügyre »nemisigaz«-zal reagáló Sándor-palotában csakúgy, mint ellenzéki pártokban, ahol azon borzonganak, hogy hát az nem lehet, hogy ezek után az álamfő nem mond le, az nem lehet, hát az nem...

Pedig ha a most borzongó puhatestűek a demokrácia ethoszának elkötelezett hívei lettek volna 2006-ban is, akkor mondjuk nem terem olyan precedens, amilyen termett, hogy ugyanis soha, senkinek semmiért itt már lemondania nem kell. Hogy olyan apróságok, mint a méltatlanná válás, nem lehetnek akadályai egy poszt betöltésének. Csak hát, mint doktor Schmitt dolgozatából a lábjegyzet, úgy hiányzott belőlük a gerinc akkor.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Faqtya ezredes
2012. január 13. 17:21
Hernyók, nyüvek, álcák, molyok...
elfelejtette
2012. január 13. 16:32
"vagy a hisztérikus nagynénje levelével Schiffer Andrást kicsinálni igyekvő galamúmiák környékén kutakodunk" Erről lemaradtam, ez mi vót?
Soma
2012. január 13. 15:48
Gratulálok, Stumpf úr! Többek között Ön miatt sem veszem a H.V.-aszt.
Zokni
2012. január 13. 14:39
Ez elég kétségbeesettnek tűnik. Ha jól értem, akkor a 2006-os őszödi beszéd utáni politikai purparléra gondol, melynek folyamán végül is a szoci-szadesz koalíció úgy döntött, hogy folytatja - illetve elkezdi - a kormányzást, amire a választások során megbízást kapott. Rendben. Csak azt mondja meg nékem, hogy ki jött volna a helyükre? A Szende Szűz Kommandó? S ha nem az, akkor mire alapozza, hogy Orbán nem csinálja meg UGYANEZT a projektjét - "a szüntessük meg a demokráciát, mert hiábavaló vitákat szül, és hát mellesleg meg - izé...- amúgy is örökké hatalmon szeretnék maradni..." címűt? Melynek alcíme lehetne - nem én találtam ki, de ideillik -: "Hogyan is ront rá a saját nemzetére a magyar jobboldal?"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!