Kaufer Virág azt üzente... Mit is?

2012. január 11. 12:39

Ez a megoldás? Engedje át a demokratikus ellenzék a törvényhozás épületét és még létező lehetőségeit a kiépülő állampártnak?

2012. január 11. 12:39
Seres László
Seres László
HVG

„Nem, kedves Virág, semmiképpen. Rád is szükség van, és egyáltalán nem azon biopolitikai okból, hogy nő vagy, és akkor valami nem létező női princípium majd jól szembemegy a fideszes férfisovinizmussal. Nem. Okos, aktív és kreatív és egymással tárgyalni kész ellenzékre van szükség, nyilván az utcán is – de az utca nem fogja megdönteni Orbán Viktor rezsimjét.

Tör-vé-nyeees? Ilyen »alaptörvény« mellett? Igen. A kulcskérdést a Kettős Mérce blog fogalmazza meg igen precízen: hogyan viszonyuljunk az új alaptörvény által formált közjogi viszonyokhoz? Megpróbáljuk kihasználni a még létező kereteket, betölteni a legális cselekvési tereket – vagy? Rossz az egész, ergo »felmerül a teljes rendszer illegitimitása, lájtosabban a parlament felesleges volta (...). Hosszú távon ez a felfogás nem tartja érvényesnek a 2014-es választást sem (bár ez nem jelent feltétlen bojkottot, ki lehet magyarázni). Radikális esetben ez elutasít minden alkotmányos és jogi alapvetést, a Fidesz törvényeit nem tartja betarthatónak.«

Az új magyar alkotmány ugyan egy fos, de reálisan létező fos, amelynek szabadság és demokrácia szempontjából még mindig vannak hivatkozható kitételei. Nem jut idő vitára a parlamentben? El kell mondani százszor is napirend előtt, közben, után. Vagy helyett. Ciklusonként hatszor itt a rendeleti kormányzás, vége a vitáknak? Naponta sajtótájékoztatót kell tartani a kupolateremben, a folyosón vagy a büfében, föl kell venni és meg kell osztani a YouTube-on, mi folyik a magyar választópolgárok pénzén a törvényhozásban. Sok mindent lehet (még) tenni – a gyáva defetizmusra azonban nincs mentség.

A rendszerváltás vagy törvényes lesz, vagy egyáltalán nem lesz.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2012. január 11. 20:15
Seress: A RENDSZERVÁLTÁS VAGY TÖRVÉNYES LESZ, VAGY EGYÁLTALÁN NEM LESZ. Végre elismerte, hogy nem volt rendszerváltás, tehát a Fidesz egy mulasztást igyekszik pótolni, ha 20 év után, akkor 20 év után. A rendszerváltások áéltalában uj alkotmáűnyt is hoznak magukkal, mert a régi alkotmány a régi /kommunista-posztkommunista jelzőkkel ellátott/ rendszert szolgálta ki. Hozta Isten a megvilágosodást!
Faqtya ezredes
2012. január 11. 18:24
Hogyan lesz a Virágból Lámpaernyő? Hát igy.
slomovicz
2012. január 11. 18:07
A legutolsó HVG cimlapján az van fekete nagy betükkel irva- " VÉGE" Na mondom hálistennek, mégegy viperafészek kipurcant. :-)
dávid
2012. január 11. 17:35
"Az új magyar alkotmány ugyan egy fos (..)" azt hittem, te legalább olvastad, ha már emlékeim szerint jogi végzettséged van. hát, ezek szerint nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!