Eörsi Mátyás - mélypont után mélypont

2012. január 26. 23:45

Eörsi Mátyás az SZDSZ egyik legkellemetlenebb modorú, kifejezetten arrogáns, ráadásul saját eszmetársait is rendszeresen hátba támadó politikusa volt.

2012. január 26. 23:45
Retkes Attila
Nemzeti Szabadelvű Közösség

„Az SZDSZ-hez kapcsolódó – egy időben meglehetősen közeli – tapasztalataim szerint Eörsi Mátyás a párt egyik legkellemetlenebb modorú, kifejezetten arrogáns, ráadásul saját eszmetársait is rendszeresen hátba támadó, ezért belső körben megbízhatatlannak tartott politikusa volt. Nagy célját –  a külügyminiszterséget, aminek eléréséért eszközökben nem válogatott – ugyan nem sikerült megvalósítania, de Horn Gyula kormányának utolsó évében külügyi államtitkár volt, későbbi a parlamenti külügyi bizottságának alelnökeként, az európai integrációs ügyek bizottságának elnökeként, illetve az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése liberális frakciójának vezetőjeként dolgozott. Külügyi, illetve uniós munkáját röviden így jellemezném: mélypont után mélypont. A magyar nemzeti ügyek képviseletétől mindvégig ódzkodott, a határon túl élő honfitársaink problémáival egyáltalán nem foglalkozott, ideje nagy részét személyes (összességében nem túl sikeres, bár jövedelmező) karrierépítéssel töltötte.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. január 27. 15:50
Ha Eörsi ilyen volt, akkor minek hagyták, hogy az SZDSZ egyik "fémjele" legyen? A magyar társadalom már régen rájött, az SZDSZ-ben mindenki Eörsi.
Forsz
2012. január 27. 10:51
Mi is, az apropó? Nem a benzin ára, hiszen Észak-, Dél- és Nyugat Európában az mindenhol drágább, mint nálunk; sok helyen drasztikusan drágább. Ilyen badarságon vitázni?! Az apropó az Eörsi Mátyás belépése a DK-ba. Na, ez jelképértékű. És, ebből a szempontból fontos, hogy belássuk: Gyurcsány - minden pózolása ellenére -, a Dobrevékhez kötődés okán, kifejezetten filoszemita politikát, következésképpen hazátlan, magyarság ellenes politikát képviselt. Minden fontos megnyilvánulása mögül ez a jellemtelen kötődés bújt és bújik ki ma is. Eörsi Mátyás, mint elkötelezett cionista álmagyar állampolgár, amennyiben úgy döntött, hogy újra politizálni akar és ezt Magyarországon kívánja tenni, nem is dönthetett volna másképp, hiszen az ő identitásához, szellemi igényéhez és céljaihoz ma nincs közelebb álló politikai közösség, a Gyurcsány-féle kalandorok közösségénél. Az külön vicces, hogy ennek ellenére a Kertész Ákosoknak, Bartus Lászlóknak még ezek sem felelnek meg. Csak így tovább, DK! Mert ez a politológiai motívum - az Eörsi befogadása - máris beindította a DK erózióját. Nem hiszem, nem hihetem el, hogy mondjuk, egy Vadai Ágnes képes huzamos időn át egy Eörsi Mátyás félével egy platformon politizálni.
buckafej
2012. január 27. 09:25
Eörsi egy gusztustalan antimagyar. Azért veri magát Magyarországon, mert itt tudott jó sok pénzt lenyúlni, Izraelben senki lenne. De azért fogadott hazáját ott köpi le, ahol csak tudja. Emlékszem, amikor Erdélyben tiltakoztak ellene, jól beégett a köcsög.
tarackos
2012. január 27. 08:38
Attis, ezért kár volt billentyűt ragadnod. Az egész cikk egy személy poncskondiázásáról szól, ami be kellene látnod, roppant gusztustalan. Aztán már is meg van az ok, miért voltál ennyire tehetséges pártelnök...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!