Nem lesz kéjutazás

2012. január 05. 08:14

Létezik a szelíd ellenállás, amivel új társadalmi csoportokat szeretnénk bevonni.

2012. január 05. 08:14
Kaufer Virág
FN24

Pártelnöke, Schiffer András szerda reggel azt nyilatkozta: meglepte őt a távozás időzítése.
 
Pedig vele is sokat beszélgettünk arról, mennyire fontos a Parlamenten kívüli aktivitás. Mi nem karrierpolitikusok vagyunk. Ha úgy érezzük, máshol hatékonyabban tudjuk védeni az értékeinket, nem habozunk változtatni. December huszonharmadikán életre hívtuk az Új Ellenállás mozgalmat – mostantól erre akarok koncentrálni, nem a képviselői munkára. Tizenöt évet dolgoztam aktivistaként külföldön és itthon, sokat láttam, tapasztalataimra szüksége van a mozgalomnak. (...)
 
Pár hete összekötözött kézzel tartott sajtótájékoztatót a Házban. Volt abban valami infantilis, vagy micsoda, ahogy leheletnyi zavarban pózolt a kameráknak.
 
Én nem éreztem infantilisnek a helyzetet. Az akció apropóját az adta, hogy a Parlament aznap szavazta meg a munkavállalókat hátrányosan érintő új munka törvénykönyvét. Az utóbbi másfél évben számos kísérletet tettem rendhagyó kommunikációs eszközök használatára, ennek volt egyik állomása a kötözés. A politikusnak ma már képesnek kell lennie arra, hogy egyetlen képben összefoglalja álláspontját az adott ügyről. Közelebb kell vigyük az emberekhez a politikát, annak érdekében, hogy értsék, mi történik velük. Persze kerekednek időnként fura helyzetek. Tavasszal kerekesszékkel indultam munkába, hogy felhívjam a figyelmet a fogyatékkal élőkre. Tettem ezt operatőröktől kísérve, miközben tudtam: emberek ezrei küzdenek meg naponta ezzel az akadálypályával, kamerák nélkül. Az Új Ellenállásban egyébként éppen az a jó, hogy nemcsak politikusok vesznek majd részt benne. Az emberek azt hiszik, politizálni a politikusoknak kell és kizárólag a Parlamentben. Mi meg azt gondoljuk, más módja is van ennek. Létezik a szelíd ellenállás, amivel új társadalmi csoportokat szeretnénk bevonni. Sokan elégedetlenek az Orbán-kormánnyal, de nem kívánnak tüntetni, nem kívánnak polgári engedetlenségi mozgalomban részt venni. Őket próbáljuk elérni. Szolidaritásra épülő akciókat akarunk kivitelezni. Közösségeknek, állampolgároknak szeretnék segíteni abban, hogy megtalálják a hozzájuk illő önkifejezési formát. (...)
 
Kaufer Virág neve rajta lesz majd az LMP 2014-es országos listáján?
 
Az a lista még nem állt össze.
 
Rajta lesz?
 
Nem zárom ki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Faqtya ezredes
2012. január 05. 11:14
Valaki fel tudná sorolni, hány magyar van az ellenzékben, név szerint?
Soma
2012. január 05. 11:03
Már az LMP is osztódik??
Forsz
2012. január 05. 09:42
Ez nem politikus, ez egy fiatal nő, akiben túlcsordul a szereplési vágy, a magamutogató inger. Sokkal inkább egy amatőr színjátszó társulatba való, mint a politikába. A politikában ez az egyik legveszélyesebb típus, mert ezek semmi mellett sem képesek kiállni, ezek az örök ellenzékiek. Nem politizálnak, szerepet játszanak. A feltűnési vágyuk irdatlan nagy és ezt csak egy állandó ellenkezéssel lehet kielégíteni. Reá is jellemző egyébként, mint napjaink nagyon sok botcsinálta politikusára a valóban infantilis attitűd, a bugyutaság, a debil jelképes eszközökhöz kötöttség. Márpedig, ha egy politikus csak kis táblácskákkal, meg leragasztott szájjal képes jelezni, hogy mit akar mondani, az menjen el inkább pantomim művésznek és ne akarjon politizálni, mert hülye excentrikusokkal már Dunát lehet rekeszteni.
anticonstitutionnelle
2012. január 05. 09:27
Semmi értelme politizálnotok, amíg az mszptől nem határolodtok el. Döntsétek el vagy új szín lesztek a politikában vagy szdsz 2.0 néven fogtok futni. Ez az egyetlen út, akármennyire is rögös.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!