Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

A diktatúra hajnalán

2012. január 02. 09:02

Kertész Ákos szolgalelkűnek nevezte a magyarokat, és ez nagyon szíven ütötte őket. Pedig a helyzet ennél súlyosabb. A szolgalelkűség csak következmény, méghozzá a sunyiság következménye.

2012. január 02. 09:02
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„2011 a sunyiság éve volt. A kiélezett politikai helyzet felszínre hozta a magyar karakter legmarkánsabb vonását, a sunyiságot. Orbán Viktor szerint ez legfőbb büszkeségünk. Nevezhetjük ezt mi is úgy, ahogyan Orbán hívja: »sajátos magyar gondolkodás«. Próbálták már építeni a magyar jövőt paprikára, Rubik-kockára, Túró Rudira, a gyógyvizekre és a makói olajmezőkre, de ezekről kiderült, hogy nem olyan erősek, mint amire az őskori agysebészet mellett leginkább képes a magyar ember: a sunyiságra. Most erre épül a rendszer, és örömmel közölhetjük, hogy szilárd lábakon áll, jól működik. Megtalálta a nemzet örökös miniszterelnöke a magyar géniusz lényegét.

Sok cikk elemezte már Orbán Viktor és rendszere egyedülálló természetét, de a sajátos magyar diktatúra nem jöhetett volna létre a sunyiság nélkül, amely ezt a folyamatot mindkét oldalról kísérte. A siker titka, hogy ez az egyetlen közös nevező, amelyben nincs megosztottság, nincs kettévágott ország, nincs Fradi és MTK, ez az egy dolog, amely egyformán jellemzi a hatalom bitorlóit és annak elszenvedőit, az úgynevezett demokratákat. Így nyugodt szívvel állíthatjuk, a létrejött önkényuralmi rendszer közös produkció, méltán lehet rá büszke az egész magyar nép, az elnyomó és elnyomott egyaránt.

Kertész Ákos szolgalelkűnek nevezte a magyarokat, és ez nagyon szíven ütötte őket. Főleg azokat, akikre ez leginkább illik. Pedig a helyzet ennél súlyosabb. A szolgalelkűség csak következmény, méghozzá a sunyiság következménye. A szolgalelkűség a végső lelkiállapot, maga a beteljesülés. A szolgalelkű ember már elveszítette az erkölcsi erőt, a belső tartást, az elvszerű viselkedésre való képességet, a gerincességet, és mindazt, amiért még érdemes élni, de mégis lehet, ha az ember mindezt letagadja. Sunyi embernek pedig ez nem nehéz. A szolgalelkűség már a kifejlett állapot, a késztermék, ami alkalmassá tesz arra, hogy a legaljasabb dolgokat is szó nélkül elkövessék vagy eltűrjék, esetleg abban önszorgalomból tevőlegesen részt vegyenek.

A szolgalelkűséget azonban nem adják ingyen, azért meg kell dolgozni. A romlottságnak ilyen mértéke nem jön létre magától. A titok nyitja a sunyiság: ez hozza létre a szolgalelkűséget. A számító haszonlesés, az érdekek vezérelte megalkuvás, egymás elárulása, cserbenhagyása, baksisért való kiárusítása, a legszentebb elvek feladása, a prostituált gondolkodás, az irigység, az elvtelen kompromisszumok, a korrupt motívumok a nemzeti karakter legféltettebb kincsei, amelyre méltán büszke minden magyar, aki csak Semjén magyarság-regiszterében szerepel. A recept titkos, nem olyan könnyű megfejteni, hogy mi az, ami jellemtelenné, gerinctelenné és szolgalelkűvé képes alázni egyéneket és népet egyaránt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Faqtya ezredes
2012. január 02. 14:54
A Tükörtojásszava még él?
zolka50
2012. január 02. 14:52
A szadista pufajkások méltó utódja vagy, te bunkó! Rágjad csak a farkadat! Az való neked!
kerecsen
2012. január 02. 14:46
Nos, az ilyen magyarellenes írás és a vele együttérző ballibsik ellen kell személyesen(!) is részt venni a radikális jobboldal ellentüntetésén. Az utca a népé, nem a gyüttmenteké! Gyülekező a Lovas utcánál 18.00 órakor
Bertorelli
2012. január 02. 14:23
"Kertész Ákos szolgalelkűnek nevezte a magyarokat, és ez nagyon szíven ütötte őket." Ezt nem képesek felfogni sokan itthon a baloldaliak közül. Az őket kifejezés egyértelműen arra utal, hogy ő nem tartozik ide, nem tekinti magát magyarnak. Ha a kuruc. info elfogadhatatlan -teljesen jogosan - akkor ez miért is nem az ????? Egy dolgot soha nem fogok elfogadni: a kettős mércét. Ideje lenne már megérteni a ballib oldalon: lejárt a kettős mérce szavatossága. 20 évet élt: R.I.P.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!