Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A diktatúra hajnalán

2012. január 02. 09:02

Kertész Ákos szolgalelkűnek nevezte a magyarokat, és ez nagyon szíven ütötte őket. Pedig a helyzet ennél súlyosabb. A szolgalelkűség csak következmény, méghozzá a sunyiság következménye.

2012. január 02. 09:02
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„2011 a sunyiság éve volt. A kiélezett politikai helyzet felszínre hozta a magyar karakter legmarkánsabb vonását, a sunyiságot. Orbán Viktor szerint ez legfőbb büszkeségünk. Nevezhetjük ezt mi is úgy, ahogyan Orbán hívja: »sajátos magyar gondolkodás«. Próbálták már építeni a magyar jövőt paprikára, Rubik-kockára, Túró Rudira, a gyógyvizekre és a makói olajmezőkre, de ezekről kiderült, hogy nem olyan erősek, mint amire az őskori agysebészet mellett leginkább képes a magyar ember: a sunyiságra. Most erre épül a rendszer, és örömmel közölhetjük, hogy szilárd lábakon áll, jól működik. Megtalálta a nemzet örökös miniszterelnöke a magyar géniusz lényegét.

Sok cikk elemezte már Orbán Viktor és rendszere egyedülálló természetét, de a sajátos magyar diktatúra nem jöhetett volna létre a sunyiság nélkül, amely ezt a folyamatot mindkét oldalról kísérte. A siker titka, hogy ez az egyetlen közös nevező, amelyben nincs megosztottság, nincs kettévágott ország, nincs Fradi és MTK, ez az egy dolog, amely egyformán jellemzi a hatalom bitorlóit és annak elszenvedőit, az úgynevezett demokratákat. Így nyugodt szívvel állíthatjuk, a létrejött önkényuralmi rendszer közös produkció, méltán lehet rá büszke az egész magyar nép, az elnyomó és elnyomott egyaránt.

Kertész Ákos szolgalelkűnek nevezte a magyarokat, és ez nagyon szíven ütötte őket. Főleg azokat, akikre ez leginkább illik. Pedig a helyzet ennél súlyosabb. A szolgalelkűség csak következmény, méghozzá a sunyiság következménye. A szolgalelkűség a végső lelkiállapot, maga a beteljesülés. A szolgalelkű ember már elveszítette az erkölcsi erőt, a belső tartást, az elvszerű viselkedésre való képességet, a gerincességet, és mindazt, amiért még érdemes élni, de mégis lehet, ha az ember mindezt letagadja. Sunyi embernek pedig ez nem nehéz. A szolgalelkűség már a kifejlett állapot, a késztermék, ami alkalmassá tesz arra, hogy a legaljasabb dolgokat is szó nélkül elkövessék vagy eltűrjék, esetleg abban önszorgalomból tevőlegesen részt vegyenek.

A szolgalelkűséget azonban nem adják ingyen, azért meg kell dolgozni. A romlottságnak ilyen mértéke nem jön létre magától. A titok nyitja a sunyiság: ez hozza létre a szolgalelkűséget. A számító haszonlesés, az érdekek vezérelte megalkuvás, egymás elárulása, cserbenhagyása, baksisért való kiárusítása, a legszentebb elvek feladása, a prostituált gondolkodás, az irigység, az elvtelen kompromisszumok, a korrupt motívumok a nemzeti karakter legféltettebb kincsei, amelyre méltán büszke minden magyar, aki csak Semjén magyarság-regiszterében szerepel. A recept titkos, nem olyan könnyű megfejteni, hogy mi az, ami jellemtelenné, gerinctelenné és szolgalelkűvé képes alázni egyéneket és népet egyaránt.”

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Faqtya ezredes
2012. január 02. 14:54
A Tükörtojásszava még él?
zolka50
2012. január 02. 14:52
A szadista pufajkások méltó utódja vagy, te bunkó! Rágjad csak a farkadat! Az való neked!
kerecsen
2012. január 02. 14:46
Nos, az ilyen magyarellenes írás és a vele együttérző ballibsik ellen kell személyesen(!) is részt venni a radikális jobboldal ellentüntetésén. Az utca a népé, nem a gyüttmenteké! Gyülekező a Lovas utcánál 18.00 órakor
Bertorelli
2012. január 02. 14:23
"Kertész Ákos szolgalelkűnek nevezte a magyarokat, és ez nagyon szíven ütötte őket." Ezt nem képesek felfogni sokan itthon a baloldaliak közül. Az őket kifejezés egyértelműen arra utal, hogy ő nem tartozik ide, nem tekinti magát magyarnak. Ha a kuruc. info elfogadhatatlan -teljesen jogosan - akkor ez miért is nem az ????? Egy dolgot soha nem fogok elfogadni: a kettős mércét. Ideje lenne már megérteni a ballib oldalon: lejárt a kettős mérce szavatossága. 20 évet élt: R.I.P.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!