Ha van nemzet

2012. január 24. 09:04

Jobb lenne az Isten szabad ege alatt tárgyalni. Ott erősebben hatna a nemzet spirituális forrásoktól támogatott ereje és méltósága.

2012. január 24. 09:04
Apáti Miklós
Magyar Hírlap

„A békemenet szervezői nem tudhatták eredetileg, mikor jön el az a nap, amikor az Európai Bizottság elnöke és a magyar kormányfő találkozik. Mégis úgy alakult: ma Orbán Viktor úgy ülhet le tárgyalni Brüsszelben, hogy maga mögött érezheti egy szabadságát szerető, függetlenségét védő nép bizalmát. Ez a bizalom erős év lehet az alkufolyamatban, erősebb, mint a pénztulajdonosok izzadt tenyerének torokszorító fojtogatása. A nem folyamatosan kormánybarát Index tegnapi elemzése is oda lyukad ki, hogy az Orbán-kormány ereje túlmutat a parlamenti többségen. Az elemző belátja, hogy ez a tüntetés »nemcsak az önmagukat képviselő emberekről szólt, hanem ennél szélesebb körről: az kell hozzá, hogy a résztvevők saját közösségei előtt (család, szomszéd, munkahely) is kényelmesen érezzék magukat tőle«. Nem kell se éles szem, se különösebb bátorság ahhoz, hogy megállapítsa ugyanez a portál: Orbán Viktor még úgy is több embert tud bárki másnál az utcára vonzani, hogy meg sem jelenik ott. 


Na ezt nem értik Európa liberálisai, a spekuláció virtuózai, akik akár az üres kalapból is eurókötegeket képesek elővarázsolni. Nagy mutatvány, elismerjük. Ilyesmire mi képtelenek vagyunk, már csak azért is, mert nincs a zsebünkben euró, csak forint. Az sem sok. Ma jöhet el annak a napja, amikor nemcsak azt tudjuk meg, van-e Európán belül is élet, de azt is, hogy viharvert, düledező cirkuszponyva alatt folynak-e a tárgyalások, vagy egymás szándékait ismerő, egymást tisztelő partnerek számára kialakított, a pénzhatalmak dögszagú leheletétől megtisztított, klimatizált térben.

Jobb lenne persze az Isten szabad ege alatt tárgyalni. Ott erősebben hatna a nemzet spirituális forrásoktól támogatott ereje és méltósága. A csillagok világossága jobban megmutatná a valódi szándékokat, mint a villogó vakuk fénye. Talán még a magyar nemzetre rontó erőket is jámborabbá tenné az a felülről ható erő, amely nemzetünket minden csapás ellenére is épségben megőrizte a Kárpátok övezte térben.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kettes
2012. január 24. 22:02
De súlyos ez a bácsi. Várúr, neked biztos bejön, épp olyan zakkant, mint te vagy. :)
várúr
2012. január 24. 16:45
Ez szép volt Péter. KÖszönöm.
trespass
2012. január 24. 10:39
bp.tv ??
Basiliscus
2012. január 24. 10:12
Széles Gábor ennyire lerongyolódott, hogy csak ilyen újságírókat tud megfizetni? :) Miklós bátyám, bútorozzon össze Pataki Attilával!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!