A kijózanodás éve

2012. január 03. 17:02

A szeptemberi csata elvesztését követően a Kárpát-medencei magyarság háborút nyert, mert a vagyon-visszaszármaztatás és kárpótlás folyamatából töröltetett a kollektív bűnösség elve.

2012. január 03. 17:02
Pásztor Bálint
Magyar Szó

„A magyarság valóban beleavatkozott saját ügyeinek megnyugtató rendezésébe. A december 5-én elfogadott rehabilitálásról szóló törvény szövege az utolsó vesszőig megfelel annak, amit október 19-én Slobodan Homennel, az igazságügyi minisztérium államtitkárával leegyeztettünk. Közel hetven év után, a szerbiai képviselőházban törvény által került kimondásra: a II. világháború végén koholt vádak alapján, nemzeti hovatartozásuk miatt végeztek ki, üldöztek el embereket, és most egyszerűsített eljárásban kell rehabilitálni őket. A szeptemberi csata elvesztését követően, a Kárpát-medencei magyarság háborút nyert, mert a vagyon-visszaszármaztatás és kárpótlás folyamatából töröltetett a kollektív bűnösség elve. És hogy miért nevezem ezt a Kárpát-medencei magyarság közös győzelmének? Azért, mert a Vajdasági Magyar Szövetséget mindvégig támogatásáról biztosította, és aktívan segítette a Magyarország kormánya, az anyaországi parlamenti pártok mindegyike, a magyar európai parlamenti képviselők, valamint a határon túli magyar szervezetek jelentős része. Az elmúlt hónapok azt bizonyítják, hogy a következetes kiállás, az elvszerűség meghozza az eredményt, amennyiben összefogással, odafigyeléssel párosul. Ez akkor is felemelő, ha ez a magyar szavazatokra ácsingózóknak nem tetszik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
parafin
2012. január 03. 22:32
Szerbiában törölték, Magyarországon alkotmányba foglalták éppen
packó_
2012. január 03. 17:44
Teljesen igaza van a szerzőnek. A következőkkel egészíteném ki. A jelen állás szerint meg kell nézni, hogy ki a II. világháború vesztese, illetve győztese. A győztes-vesztes rendszer azonban csak egy utólagos hazugság a békekötés korából. 1939-ben a náci Németország és a bolsevik Szu együtt támadta meg Lengyelországot (jelzem, mi a lengyeleket és ottani zsidó menekülteket segítettük). Franciaország megszállása után a németekkel kollaboráló kormány alakult (Vichy), ha nincs partraszállás, Franciaország német kollaboráns ország volna. Románia 1944. augusztus 23-ig egy oldalon harcolt a németekkel és a magyarokkal, kiugrásuk sikerült, nem úgy, mint nekünk október 15-én (ugyanis még itt volt a német hadsereg). Szlovákiában -Csehszlovákia német megszállása után - fasiszta, németekkel kollaboráló államot alapított. Ausztria az Anschluss után beolvadt Németországba, együtt harcoltak. Olaszország Németország oldalán harcolt. Háború utáni rendezés: Németország vesztes ország. Marshall segélyt kap a nyugati rész. Azonban 1990 után a német egyesítéssel visszakapja területei nagy részét. Románia NEM vesztes ország, az oroszok által megszállt területek kivételével 1945-ben viszsakapja területét, a lopottat is. Szlovákia NEM vesztes ország, a Csehszlovákiába történő újra betagozódást követően egyszerűen a győztesek oldalára került. Itt tényleg fasizmus volt, Tiso. Újra megkapja azonban a magyar népességű területeket. Franciaország győztes ország, a Vichy kormány ellenére. Ausztria NEM (vagy igen?) vesztes ország, bár No. része volt, de 1955-ben kimennek az oroszok. Olaszország, mint vesztes ország birtokolhatja Dél-Tirolt, amely annak az Ausztriának a része, amelyet azért nemigen vesztesnek nyilvánítottak. Horvátország vesztes ország, azonban beolvad egy győztes Jugoszláviába, így ő a saját államisága szerint vesztes ország, azoban mint Jugoszlávia része a győztesekhez tartozik. És így tovább... AKKOR MOST MELYIK AZ AZ ORSZÁG, AMELYIK A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚT ELVESZTETTE? Bingó, ez Magyarország. A többiek győztek. Lehet, hogy ez egy kicsit magyarázat arra, mit is művelnek velünk az utóbbi időben.
tarackos
2012. január 03. 17:32
Szerintem a vétó emlegetése hozta meg az eredményt...
heep
2012. január 03. 17:09
Ez helyes, de az holokauszt kárpótlás is ugyanezen az elven működik. A mai generációkkal fizettetik meg a nagyapáink, dédapáink által elkövetett(?) bűnöket. Ideje lenne azt is törvényben rögzíteni, hogy nincs többé jogcíme a holokauszt kárpótlásnak sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!