Más miatt kellene kiabálni!

2011. december 04. 15:05

Lassan az egész világ egy szűk pénzügyi elit és rendszer fasiszta diktatúrájának áldozata lesz.

2011. december 04. 15:05
Seregi Zoltán
Színház.hu

„Döbbenetes mértéktévesztés ez a zenebona. Más miatt kellene kiabálni! A fasizmus másutt van. Alakot, köpönyeget és színt váltott. A korporatív diktatúra ma már nem a politika álarcában terjeszkedik agresszíven, hanem a pénzügyi világéban. Ez sincs tekintettel se szabadságra, se egyenlőségre, se testvériségre, se nemzetekre, se kormányokra, se kultúrára, se szolidaritásra, se szegényekre, se a normális életre. Lassan az egész világ egy szűk pénzügyi elit és rendszer fasiszta diktatúrájának áldozata lesz. Ez a valódi veszély, ez a mai fasizmus, emiatt kellene tiltakozni, ez ellen kellene mozgósítani. Itthon és külföldön…! Már nem közvetlenül gyilkolnak. Finomodtak a módszerek. Ha valaki nem áll be a sorba, nem veszi fel az előnytelen hiteleket, gazdaságilag lehetetlenítik el, pénzügyileg fojtják meg. (lásd forint árfolyam) Ha felveszi, akkor meg azért. És a liberális »pc« (politically correct) szerint - aminek a határait is természetesen maguk szabták meg - erről nem szabad beszélni. Meg sok minden másról sem. Mert akkor lefasisztáznak.Lenáciznak. Ügyes… Felháborító!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2011. december 06. 15:39
Bocs, az előző komment nem ide tartozik.
Vén Csataló
2011. december 06. 15:37
Nana, itt valami tévedés lesz. A "civil" szó nem libsi söpredéket jelent.
PPK
2011. december 06. 14:06
Én is elolvastam a színház hozzászólóit. Nem igazán örültem DGY kinevezésének, különösen a minősíthetetlenül gyenge pályázat után, de most már belátom: szükséges volt. Bár lehet, hogy ez is ezeket erősíti, írkálhatnak, nácizhatnak.
Obulus
2011. december 05. 22:24
"Tehát az író úr munkásságának nem írói része alapján és a színművész úr pályaművének a hely szellemiségéről szóló részei alapján a Paulay utcai épület várhatóan „fajvédő klub” lesz, nem egyszerűen magyar drámaírók bemutatkozó helye. Meg merem kockáztatni, hogy a már eddig is obstatot (lásd Nihil osbstat / Semmi akadálya) jelző szerzőkhöz és jogtulajdonosokhoz fognak még csatlakozni, és így a Paulay utcai színpadok nem jó magyar drámaírók, hanem a hazai szellemi élet nem minőségi alapon válogatott, hanem politikailag meghatározott színpadi szerzőinek találkozóhelyei lesznek." http://szinhaz.hu/szinhazi-hirek/43263-uj-szinhaz-ugy-mate-peter-valasza-seregi-zoltannak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!