Ifjúkonzervatívok lázadása

2011. december 17. 11:40

A fiatal tory generáció képviselői Richard Reeves segítségével vadul betörtek a hagyományosan munkáspárti területekre

2011. december 17. 11:40
Horváth Krisztián
Mos Maiorum

„Azon független think tank vezetője, amelyik Tony Blair-nek is segített a Munkáspárt megújulásában, most éppen ezekkel a fiatal, lázadó konzervatívokkal dolgozik együtt azon, hogy »konzervatív célokat érjenek el, progresszív eszközökkel«. Célul tűzték ki a szegénység elleni harcot és a társadalmi mobilitás erősítését. A fiatal tory generáció képviselői Richard Reeves segítségével vadul betörtek a hagyományosan munkáspárti területekre - és nem csak a retorika szintjén. Reeves már látni véli a lázadó tory generáció fejlődését, főleg az oktatás és környezetvédelem terén, de a rendpártiság és a család kérdésében még mindig aggasztóan »konzervatívnak« tartja néhány képviselőjüket.

Úgy tűnik tehát, hogy a Konzervatív Párt egy progresszív és egy, a gyökerekhez jobban ragaszkodó részre szakadt. Érdemes lesz megfigyelni, hogy vajon folytatódnak-e ezek a engedetlenségek, és esetleg olyan méretet öltenek-e majd, ami már veszélyezteti a kormány működését. No és persze az sem lesz mellékes, hogy ezen lázadó ifjúkonzervatívok hogyan lesznek képesek az Egyesült Királyság Európa-politikáját befolyásolni - a partvonalon túlról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. december 17. 14:24
"de a rendpártiság és a család kérdésében még mindig aggasztóan »konzervatívnak« tartja néhány képviselőjüket." HÁLA AZ ÉGNEK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!