Az Országgyűlés tekintélyét tovább rombolja az Index kitiltása

2011. december 22. 16:45

A magyar Országgyűlés tekintélyét nem az Index videója sérti.

2011. december 22. 16:45
Dénes Balázs
TASZ
„A TASZ álláspontja szerint a magyar Országgyűlés tekintélyét nem az Index videója sérti, hanem amikor a kormánypárti képviselők kihasználva azt, hogy az ülésteremben nem lehet forgatni, székcserével tömeget képezve, a demokratikus ellenzék nélkül, kilenc nap alatt fogadták el Magyarország Alaptörvényét. A TASZ szerint a parlament tekintélyéhez nem arra van szükség, hogy az Országgyűlés elnöke korlátozza a parlamenti nyilvánosságot, és garanciát várjon arra, hogy az újságírók a hatalom kiszolgálóiként tevékenykedjenek. A parlament tekintélyét a jogalkotási munka kiszámíthatóvá és nyitottá tételével, továbbá a nyilvánosság kontroljának megteremtésével lehetne visszaállítani. 
 
Míg az Országgyűlés méltósága jogilag értelmezhetetlen, addig azonban az emberi méltóság nagyon is valós. Az emberi méltóságnak pedig szerves része a szólás szabadsága – a házelnök mostani döntése tehát minden magyar állampolgár emberi méltóságát sérti.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2011. december 22. 22:54
A cikkben írtak minden sapiens számára nyilvánvalóak, a kádár emlőn nevelkedett vörösöknek ez értelmezhetetlen. Sajna 3/3-uk van, de hála Kubatov elvtársnak a történelem megörzi kilétüket...
sóhivatalnok
2011. december 22. 22:53
A kormánypártnak NINCS HOZZÁ KÖZE, hogy milyen az Index nyitólapja. Állítólag sajtószabadság van. Legközelebb majd a Blikket is Kövér úr fogja szerkeszteni? Egyébként vicces, hogy egyik kifogásolt esetben sem vádolták az Indexet hírhamisítással. Azon akadtak ki, hogy tényszerűen számolt be az ülésekről (ebben a videóban is egyébként).
gereb6
2011. december 22. 22:28
tutukám hol voltatok amikor a HÍR TV-seket pofán csapták? Az indexesek vissza-éélnek a sajtószabadsággal, a régi TASZOS időkbe. Az utóbbi felvételek Híradásnak nemigen mondhatóak. Szerény véleményem szerint. Kossuth Lajos forog a sírjában. Ö nem volt amatőr.
sóhivatalnok
2011. december 22. 22:22
Néhány érdekesség a sok "demokratának": -A TASZ Orbán Viktort is védte (méghozzá szólásszabadság-ügyben - és a jelenlegi LMP-frakcióvezető, Schiffer András volt az ügyvéd - és még nyertek is!) -Az M2 csak a parlamenti ülések egy réstét közvetíti. Az Index tudósításában épp az volt az érdekes, hogy olyankor is ment, amikor a tévé már nem adta az ülést. A kormánypárt előszeretettel tette a legrázósabb törvényjavaslatok vitáját az "adásszünet" idejére (ezért is ment két hete az ellenzéki "obstrukció" húzták az időt a tv-közvetítés kezdetéig, hogy az egész ország láthassa, hogy 2 db. fideszes vesz részt pl. a Munka Törvénykönyve "vitájában", a többi alszik. -Nincs még egy ország Európában, ahol egyáltalán az elvi lehetősége felmerülhetne, hogy az ország leglátogatottabb hírportálját kitiltják a parlamentből. A parlament nem a képviselőké, nem a kormányé, hanem az országé. Na mindegy, tudom hogy errefelé ezek nem érvek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!