Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A holnapi kenyerünkről van szó

2011. december 09. 14:10

Nem abszurd talán azt gondolni, hogy Orbánnak elege lett.

2011. december 09. 14:10
DeDi P.
Index

„Másfél éve megy a küzdelem, hogy most megváltja magát az EU, kéthavonta éjszakáznak együtt a miniszterelnökök, hogy aztán legközelebb még nagyobb bajról tárgyaljanak.

És innentől nem abszurd talán azt gondolni, hogy Orbánnak elege lett. Elég ebből, ez nem vezet sehova, ha nincs ösvény, ki kell vágni a fákat. Ahogy ezt tette akkor is, amikor pénz kellett a költségvetésnek, és visszamenőlegesen adóztatott.

És gondolhatta akár azt is, hogy az angolok a történelem örök nyertesei, a németek pedig mindig veszítettek a végén. Hát, ha már úgyis minden mindegy, akkor miért ne állhatnánk egyszer az angolok és nem a németek oldalára?

A bökkenő csak az, hogy akármennyire is van ráció ebben a gondolatmenetben,  Magyarország az IMF és az EU segélyére szorul most. És a pénzt nem a britek osztják. És innentől a történelmi vízióra épített rendszer érvénytelenné válik, mert a holnapi kenyérről és nem az EU haláláról van szó. Mert az EU sebei ugyan csütörtökről péntekre virradóra tovább gennyesedtek, de azért halálos sebesülésről még egyáltalán nincs szó.”

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2011. december 11. 23:52
Orbán harcot hirdetett a bankok, és általában a pénzhatalom ellen. És mint tudjuk New York mellett London a pénzvilág egyik legnagyobb központja. Ezért furcsa lenne, ha éppen azokkal szövetkezne, akiket a legnagyobb ellenségnek kikiáltott ki. Bár ez is lehet: "Ne azt nézzék, ami mondok, hanem amit cselekszem".
Übermayer
2011. december 09. 19:40
"A bökkenő csak az, hogy akármennyire is van ráció ebben a gondolatmenetben, Magyarország az IMF és az EU segélyére szorul most. És a pénzt nem a britek osztják. " - az IMF-től és az EU-tól nem segélyt hanem hitelt kaptunk, amit majd most kell elkezdeni visszafizetni - az új "segély" egyik ára pl. hogy a banki különadót szüntessük meg, kérdés: a kieső pénzt honnan szedje be az állam? - a magyar államkötvényt a Templeton veszi és nem az EU vagy az IMF "segély" vs. államkötvény vásárlók
HSL
2011. december 09. 16:37
A pálinkacézár és szubhumán sleppje holnapi kenyeréről van szó. Azt meg csak ne ellenőrizgesse holmi ajrópai bizottság.
kalandféreg
2011. december 09. 16:20
Komolyan, aki szeret több forrásból tájékozódni, olvassa végig a dedi „elemzést” utána meg Orbán sajtótájékoztatóját. Mi a faszért kell nulla információból konteót gyártania egy elemzőnek???? Csak azért lovagolok a témán, mert eddig tartottam valamire a dedit, de most egyértelműen kiderült, hogy gittegylet, nem szabad rájuk véleményt alapozni. Komolyan vehető elemző ilyet blődlit nem publikál
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!