Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna

A holnapi kenyerünkről van szó

2011. december 09. 14:10

Nem abszurd talán azt gondolni, hogy Orbánnak elege lett.

2011. december 09. 14:10
DeDi P.
Index

„Másfél éve megy a küzdelem, hogy most megváltja magát az EU, kéthavonta éjszakáznak együtt a miniszterelnökök, hogy aztán legközelebb még nagyobb bajról tárgyaljanak.

És innentől nem abszurd talán azt gondolni, hogy Orbánnak elege lett. Elég ebből, ez nem vezet sehova, ha nincs ösvény, ki kell vágni a fákat. Ahogy ezt tette akkor is, amikor pénz kellett a költségvetésnek, és visszamenőlegesen adóztatott.

És gondolhatta akár azt is, hogy az angolok a történelem örök nyertesei, a németek pedig mindig veszítettek a végén. Hát, ha már úgyis minden mindegy, akkor miért ne állhatnánk egyszer az angolok és nem a németek oldalára?

A bökkenő csak az, hogy akármennyire is van ráció ebben a gondolatmenetben,  Magyarország az IMF és az EU segélyére szorul most. És a pénzt nem a britek osztják. És innentől a történelmi vízióra épített rendszer érvénytelenné válik, mert a holnapi kenyérről és nem az EU haláláról van szó. Mert az EU sebei ugyan csütörtökről péntekre virradóra tovább gennyesedtek, de azért halálos sebesülésről még egyáltalán nincs szó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2011. december 11. 23:52
Orbán harcot hirdetett a bankok, és általában a pénzhatalom ellen. És mint tudjuk New York mellett London a pénzvilág egyik legnagyobb központja. Ezért furcsa lenne, ha éppen azokkal szövetkezne, akiket a legnagyobb ellenségnek kikiáltott ki. Bár ez is lehet: "Ne azt nézzék, ami mondok, hanem amit cselekszem".
Übermayer
2011. december 09. 19:40
"A bökkenő csak az, hogy akármennyire is van ráció ebben a gondolatmenetben, Magyarország az IMF és az EU segélyére szorul most. És a pénzt nem a britek osztják. " - az IMF-től és az EU-tól nem segélyt hanem hitelt kaptunk, amit majd most kell elkezdeni visszafizetni - az új "segély" egyik ára pl. hogy a banki különadót szüntessük meg, kérdés: a kieső pénzt honnan szedje be az állam? - a magyar államkötvényt a Templeton veszi és nem az EU vagy az IMF "segély" vs. államkötvény vásárlók
HSL
2011. december 09. 16:37
A pálinkacézár és szubhumán sleppje holnapi kenyeréről van szó. Azt meg csak ne ellenőrizgesse holmi ajrópai bizottság.
kalandféreg
2011. december 09. 16:20
Komolyan, aki szeret több forrásból tájékozódni, olvassa végig a dedi „elemzést” utána meg Orbán sajtótájékoztatóját. Mi a faszért kell nulla információból konteót gyártania egy elemzőnek???? Csak azért lovagolok a témán, mert eddig tartottam valamire a dedit, de most egyértelműen kiderült, hogy gittegylet, nem szabad rájuk véleményt alapozni. Komolyan vehető elemző ilyet blődlit nem publikál
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!